Behavazott PNB

A.
1999. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) mezőnye – egy mérkőzés híján – elvben ugyan már túl van a 15. fordulón, a gyakorlatban azonban nincs. A PNB 18 csapata közül eddig mindöszsze kettő, a Nyíregyháza és a Vác lépett pályára 15 alkalommal a honi foci pontvadászatának őszi idényében, ugyanis különböző okok – elsősorban a nagy hirtelenjében beköszöntött téli időjárási viszonyok következtében a pályák alkalmatlansága – miatt sorra maradnak el a mérkőzések. A 15. körben a Kispest– Ferencváros és a Gázszer FC– Újpest találkozókat nem lehetett megrendezni a játéktér használhatatlansága, a mély, sáros talaj miatt. Ma este a Rába-parti stadionban a Győr és a Dunaferr meccsszámban beérheti a Nyíregyházát és a Vácot, ha 19 óráig nem szól közbe semmi és senki, s lejátsszák az összecsapást a Duna TV nyilvánossága előtt. Mifelénk tudniillik a közmondással ellentétben nem lehet eső és nem lehet sár, meg persze hó sem, mert akkor az utakon és a stadionokban megbénul a közlekedés – ilyenkor legfeljebb a hómunkások lehetnek elemükben, a csatárokkal ellentétben. Annyi mindenesetre megállapítható a pillanatnyilag csonka tabellából is, hogy a jelenleg dobogón található három gárda kimagaslik a tizennyolcas mezőnyből, a problémák, jogi ügyek, feljelentések sokaságát maga előtt görgető Siófok és Szeged, valamint a kilencvenes évek elején szebb napokat megért Vác kilóg még a hétről hétre hihetetlenül nívótlan produkciót nyújtó hazai futballegyletek sorából is. A hét végén: Vasas–Tatabá-nya 3-0, MTK–Nyíregyháza 2-0, ZTE–DVSC 2-0, Szeged–Siófok 1-1, Haladás–Nagykanizsa 2-0, Vác–Diósgyőr 0-2.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.