Bemutatkozás Ramallahban

Dr. Nagy Zoltán
1999. 11. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A palesztin autonómia első emberének, Jasszer Arafatnak magyarországi látogatása során történt megbeszélések kivitelezését kezdte meg a Malév.Ramallahban, a palesztin autonómia közigazgatási központjában került sor Magyarország bemutatkozására Csejtei István Tel-Avivban akkreditált magyar nagykövet védnöksége alatt. Az eseményre hivatalosak voltak a palesztin autonómia legbefolyásosabb személyiségei: több országyűlési képviselő, üzletember és utazásiiroda-tulajdonos. Mint arról egy korábbi interjúnkban beszámoltunk, a Malév egyik legjobban jövedelmező útvonala a Budapest–Tel-Aviv közötti járat, melynek továbbfejlesztése érdekében és a jobb kiszolgálás reményében az autonómia területén is képviselteti magát a társaság. A nem mindennapos bemutatkozásról a palesztin média részletesen beszámolt. Lapunk kérdésére válaszolva a Malév helyi igazgatónője, Püspöki Margit elmondta, ez a bemutatkozás még nem jelenti azt, hogy a gázai nemzetközi repülőtérre érkezünk, tehát közvetlen járat a palesztin autonómia és Magyarország között még nincs. Információink szerint hazánk hamarosan megnyitja érdekképviseleti irodáját Ramallah városában. Erre vélhetően akkor fog sor kerülni, amikor az Európai Unió tagállamai is megnyitják hasonló irodáikat. A palesztin autonómia Gáza mellett rendelkezik nemzetközi repülőtérrel, és önálló nemzeti palesztin légitársaság is működik már. A repülőtéren a forgalom még minimális, hiszen a palesztin autonómia légterét az oslói megállapodások értelmében Izrael felügyeli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.