A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Bikadiadal

1999. 11. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tengerentúlon a hét első napja a Federal Reserve nyílt piaci bizottságának ülésére való felkészüléssel telt. Piaci szakértők többsége szerint a Fed 0,25 százalékos kamatlábemelést hajthat végre, amely legkésőbb a következő ülésen, december 21-én történhet meg. A Dow Jones Industrial Average 8,57 ponttal (–0,08 százalék), a Nasdaq Composite 1,62 ponttal (–0,05 százalék) csökkent. A Louis Vuitton Moet Hennessy luxustermékeket gyártó cég Dom Perignon felmérése szerint az amerikai vállalatvezetők optimistán tekintenek a következő évre, sőt a többség kellemesen csalódott az ez évi eredményekben is. A 798 millió darabos forgalmat bonyolító DJIA papírjai közül a Dow Chemical 3 9/16 dollárral, a Charles Schwab 3/8 dollárral drágult. Ázsia legnagyobb tőzsdéjén, a tokiói Nikkein a befektetők a lassú, de biztos gazdasági fellendülés reményében vételi nyomást gyakoroltak a technológiai papírokra. A 225 vezető papírt jegyző index 42,95 pontot (+0,24 százalék) emelkedett az EPA és a Bank of Japan kedvező hangvételű jelentésének köszönhetően. Európában vegyes képet festettek a börzék. Továbbra is a figyelem középpontjában voltak Mannesmann–Vodafone AirTouch felvásárlási hírek újabb fejleményei és az amerikai kamatokkal kapcsolatos találgatások is. A Dow Jones pozitív nyitása újult erőt indukált a merészebb spekulánsok körében, így mind a nyugat-európai, mind a Budapesti Értéktőzsde erőteljesebb javuló pályára állhatott. A magyar parketten a nyitáskori 18,33 pontos mínuszt hamar sikerült lefaragni, mivel a piac tartós bulljelleget (bull: bika, a hossz jele) vett fel. A lassú emelkedés végére a BUX 137,29 pontos (+1,88 százalék) előnyt halmozott fel, és így 7432,51 ponton zárta a kereskedést. A BÉT vezetésével hét tőzsdei kibocsátó társaság road show-ra indult, amelynek első állomása a hét közepén London lesz. A befektetői körúton lévő Matáv 1533 forintra (+27 forint), a Mol 5150 forintra (+80 forint) drágult. (A Mol több mint félmillió darabos forgalmat bonyolított napközben.) Az OTP 80 forinttal, a Richter 580 forinttal, a TVK 15 forinttal került többe, mint előző nap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.