A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Bizottsági elnökök találkozója

H. T.
1999. 11. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igyekeznek mérsékelni a fennálló konfliktusokat és arra ösztökélni kormányaikat, hogy ésszerű kompromisszumokat kössenek a kétoldalú gazdasági kapcsolatok rendezése érdekében – állapodtak meg tegnap Budapesten a visegrádi négyek körébe tartozó országok költségvetési bizottságainak elnökei.A Napi Magyarország kérdésére Pawel Arndt, a szejm államháztartási bizottságának tagja kifejtette: noha nem döntéshozó testületek az általuk képviselt bizottságok, arra mindenképpen alkalmasak, hogy ösztönözzék a kormányokat a fennálló kétoldali konfliktusok mérséklésére. A tegnapi tanácskozásnak nem volt témája a Közép-európai Szabadkereskedelmi Megállapodáson (CEFTA) belül fennálló és igen kiélezett lengyel– magyar agrárvámvita, de szóba került, és a további tanácskozásokon minden bizonnyal napirendi témaként szerepel. A magyar Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke, Szekeres Imre a tegnapi tanácskozást követő sajtótájékoztatón azt hangoztatta, hogy az ő kezdeményezésére létrejött találkozó segíteni hivatott abban, hogy az EU-csatlakozásra váró országok megismerjék a térség kormányai, országgyűlései EU-csatlakozásra vonatkozó elképzeléseit. – Szükséges, hogy öszszehangolt elképzelésekkel és álláspontokkal rendelkezzenek az EU-tagság várományosai – szögezte le Szekeres Imre. A tegnapi tanácskozáson Gansperger Gyula, az ÁPV Rt. elnök-vezérigazgatója a hazai privatizációs tapasztalatokról, Thuma József, a pénzügyi tárca helyettes államtitkára a költségvetés EU-konform szerkezetátalakításáról, Akar László, a Gazdaságkutató Intézet Rt. vezérigazgatója pedig a nyugdíjreformról tájékoztatta a visegrádi négyek országgyűléseinek költségvetési bizottsági elnökeit. Szekeres Imre újságírók előtt kijelentette: a magyar államháztartás, ezen belül a költségvetés szerkezete közel áll az uniós joganyaghoz, kisebb hiányossága, hogy az EU hat évre előretekintő költségvetésével ellentétben Magyarországon csak hároméves periódusra készülnek makrogazdasági tervek. Az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke elmondta: a bizottsági elnökök megállapodtak abban, hogy a már említett cél érdekében állandósítják a tegnap első ízben összeült fórumot, és jövő évben Prágában tanácskoznak, ahová további, EU-csatlakozásra váró országok bizottsági elnökeit is meghívják. A lengyel, a cseh és a magyar országgyűlések bizottsági elnökei tegnap egyhangúlag kifejtették: támogatják a Szlovák Köztársaság euroatlanti integrációs törekvéseit. Farkas Pál, a szlovák parlament költségvetési bizottságának elnöke szerint országa leghamarabb 2004 és 2006 között csatlakozhat az Európai Unióhoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.