A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Börtönbaj

1999. 11. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ombudsman szerint rosszak a hazai börtönviszonyok, a bent üldögélők nehéz körülmények között tengődnek, nagy a zsúfoltság, kevés a fény, ráadásul színes televízió sincs mindegyik cellában. És ez tarthatatlan. Felmérések szerint Veszprémben a legrosszabb a helyzet, iskolai oktatás, szakmai képzés nem folyik az intézetben, ráadásul az elítéltekkel szemben mintegy háromszáz esetben alkalmaztak fegyelmi fenyítést. Gönczöl ombudsman éppen ezért ajánlást juttatott el az igazságügyi miniszterhez, tegye meg a szükséges lépéseket. Szép és emberi Gönczöl ombudsman kiállása a börtönlakók jogai mellett, virágzó nyugati demokráciában mellszobrot, csillagrendet is kaphatna érte. A probléma az, hogy Gönczöl ombudsman Magyarországon él. Ott, ahol a büntetlen előéletű, makulátlan emberek is nehéz körülmények között tengődnek, árnyékban, zsúfoltságban, távlatok nélkül várják a másnapot. Olyan országban él Gönczöl ombudsman, ahol a bűnözők diktálnak, a kétkezi ember pedig a puszta életéért reszket. A magyar haza ma országnyi Chicago, teli gyilkosokkal, bankrablókkal... Adódik mindebből, hogy a rács innenső oldalán álló emberek egy része nem röplabdahálót és tekepályát szeretne látni a börtönudvaron, hanem akasztófát. Itt, ahol Magda Marinkók nevetgélik szemközt a jogfélő emberfiát, ahol naponta három áldozatnak vágják el a torkát, lövik tarkón hangtompítós pisztollyal, ahol reggeltől reggelig bankot, gyereket és békességet rabolnak, jogot tipornak, hazát árulnak – itt nem lehet nemzeti feladat a börtönviszonyok jobbítása. Talán majd máskor. Később. Egy jobb világban. Kánaán felé menet. Zsúfoltak a börtönök? Hát ne tessék annyira bűnözni, kedves rablók. Akkor majd elférnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.