A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Bővül a Novacom

T. H.
1999. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar piacon jelenleg húsz vállalati ügyféllel bíró Novacom Távközlési Kft. a vezetékes távközlési szolgáltatás liberalizációjáig (2001. december 31-ig) nyolcmilliárd forintot fordít fejlesztésekre – jelentette be tegnap a cég vezérigazgatója.A Novacom árbevétele eléri a 600 millió forintot, üzemi tevékenysége pedig nullszaldós lesz – közölte Jobbágy Dénes vezérigazgató. A tervek szerint a Novacom tulajdonosai – 50 százalékban az RWE Telliance AG, 25-25 százalékban pedig a Budapesti Elektromos Művek Rt. és az Energie Baden-Württemberg AG – jövőre megemelik a társaság alaptőkéjét. A két éve alapított, egymilliárd forint alaptőkéjű társaság tevékenységének elmúlt időszakában már több milliárd forintot költött fejlesztésre, de a hazai piacon jelenleg mintegy húsz vállalati ügyféllel rendelkező társaság 2001. december 31-ig, a vezetékes távközlési szolgáltatás liberalizá- ciójáig további nyolcmilliárd forintot kíván fejlesztési beruházásokra fordítani. A vezérigazgató elmondta: a Novacom december 1-jén új szolgáltatást indít Novacom Telehouse néven. Olyan nemzetközi távközlési, illetve információtechnológiai szolgáltatóknak ajánlják, akik Magyarországon kívánnak tevékenykedni, de ehhez nem akarnak az országban telephelyet létesíteni. A Novacom üzemeltetné, felügyelné és karbantartaná a vele kapcsolatban álló szolgáltatók eszközeit, amelyek segítségével nagyobb beruházás nélkül tudna a szolgáltató kapcsolatot létesíteni a nemzetközi vállalatok hazai érdekeltségeivel. Jobbágy Dénes tegnap azt is bejelentette: a Novacom üvegszálas kábelhálózatán át szolgáltat majd – várhatóan december 15-től – az új, 1800-as megahertzen tevékenykedő új mobiltelefon-szolgáltató cég, a Vodafone.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.