A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Csecsenföld: heves orosz támadások

1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz külügyminiszter mégis hajlandó hétfőn Moszkvában tárgyalni az EBESZ soros elnöki tisztét betöltő Knut Vollebaek norvég külügyminiszterrel arról, hogy EBESZ-küldöttség látogasson Csecsen-földre. Ezt Vollebaek szóvivője, Ingvard Havnen közölte szerdán Oslóban a Reuters hírügynökséggel. Ivanov azt is elfogadta, hogy az EBESZ küldöttsége december első felében utazzon a körzetbe – tette hozzá a szóvivő, majd elmondta: Vol-lebaek és Ivanov telefonon beszélte meg ezeket az ügyeket. Minderre azután került sor, hogy előzőleg – ugyancsak tegnap – az oslói orosz nagykövetség még azt közölte a norvég külügyminiszterrel: Ivanov túlzottan elfoglalt, így a hónap hátralévő részében már nem tud találkozni Vollebaekkel. Oroszország a múlt heti isztambuli EBESZ-csúcson vonakodva bár, de beleegyezett abba, hogy az EBESZ elnöke ellátogasson a szakadár kaukázusi köztársaságba. Aszlan Maszhadov csecsen elnök ugyanakkor közölte: az urusz-martani harcosok megfogadták, hogy egész télen helyükön maradnak és harcolnak. – Elképzelhető, hogy a Groznijtól 20 kilométerrel délnyugatra fekvő város – az egyik legnagyobb csecsen település – lesz az első olyan hely, ahol egyesült erővel harcolnak az oroszok ellen – mondta az Interfax tegnapi jelentése szerint. A csecsen fegyveresek katonai parancsnoka szintén az orosz hírügynökségnek adott nyilatkozatában cáfolta, hogy az orosz erők csaknem teljesen körbevették Groznijt, amint azt Moszkva állítja. Az orosz légierő gépei és a tüzérségi egységek ismét hevesen támadták Urusz-Martan környékét, de a várostól nyugatra lévő csecsen erők szemmel láthatóan állták a sarat. Orosz katonai források szerint az urusz-martani csecsen erők létszáma az utóbbi időben 3500-ra emelkedett – írta az AP az Interfaxot idézve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.