A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Dajkamesék

1999. 11. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németországban megdöbbenést keltett, amikor kiderült, a volt NDK „demokratikus ellenzékének” többsége a Stasi ügynöke volt. A diktatúra maga kreálta, ellenőrizte, irányította saját ellenzékét. Nálunk sajnos a dokumentumok túlnyomó többségét még időben megsemmisítették, az átvilágítást elszabotálták. Így a mi „demokratikus ellenzékünk” továbbra is a hősi ellenállók pózában tetszeleghet annak ellenére, hogy már régen nyíltan is együttműködik az egykori „üldözők” utódpártjával, az MSZP-vel. A nem kommunista gyökerű polgári pártokat pedig még nála is jobban gyűlöli. Néha azért mégiscsak előkerül egy-egy dokumentum. Mint amikor találtak egy dokumentumot a belügyben, mely kifejezetten tiltotta a demokratikus ellenzék tagjainak fizikai bántalmazását. Vagy amelyik szerint Demszky úr önként jelentkezett a politikai rendőrségen. Tehát az sem volt igaz, hogy „állástilalom” alatti lett volna, mivel addig is a SZÖVOSZ előadójaként dolgozott, de a látogatás után sokkal jobb állást kapott az elit-marxista folyóiratnál, a Világosságnál. Eléggé különösnek tartottuk, hogy a demokratikus ellenzék egész működése alatt egyetlen tagját sem ítélték börtönbüntetésre, de ráadásul a kegyetlen üldözésről is kiderül, hogy nem volt igaz. Kőszeg Ferenc Demszkyt védelmező cikkeiből például kiderül, hogy ő még a rendszerváltás után is találkozgatott régi államvédelmis tisztekkel, akiktől baráti tanácsokat és tippeket kapott. Mégpedig Orbán Viktor ellen, mivel az államvédelmisek feltételezték, hogy Kőszeg úr is ugyanannyira utálja Orbánt szovjetellenes beszéde miatt, mint ők maguk. Pedig Orbán ekkor még nem is jelentette ki, hogy „összenőtt, ami összetartozik”, mert az csak valamivel később történt, hogy az ávós és funkcionárius szülőktől származó állítólagos „ellenálló” kádergyermekek nyíltan is elkezdték együttműködésüket az egykori ávósok és funkcionáriusok pártjával. Grósz Károly mondogatta annak idején, hogy ami a rendszerváltásból nyilvánosságra került, az csak dajkamese felnőtteknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.