A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Dávid először volt kezdő a Chicagóban

Fazekas Zoltán
1999. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 15. játéknapján Dávid Kornél először kapott helyet a Chicago Bulls kezdő ötösében, ám ez sem sokat segített a Bikákon, akik ezúttal a nem túl acélos Golden State Warriorstól szenvedtek húszpontos vereséget (99-79).A magyar játékos az idei szezonban először került a kezdő csapatba, de a pályán töltött 22 perc alatt túl sokat nem tudott hozzátenni a Bulls harmatgyenge produkciójához. Dávid két pontot szerzett, leszedett öt lepattanót (három támadó, két védő) és volt egy gólpassza is, míg hat mezőnykísérletéből mindössze egy landolt az ellenfél gyűrűjében. Az idény során immár hatodszor vereséget szenvedett Chicagóban a horvát Toni Kukoc hátfájdalmai miatt nem játszhatott, így az ő távollétében az újonc Elton Brand (17 pont, 9 lepattanó) próbálta győzelemre vezetni a csapatot, kevés sikerrel. A hazai Warriorsban Jamison 20 ponttal bizonyult a legjobbnak. A liga két legjobb mutatóval rendelkező csapatának az öszszecsapása, a Miami–Portland találkozó csak az utolsó negyedben dőlt el a TrailBlazers javára (101-96). A győztes vendégeknél Scottie Pippen volt a vezéregyéniség, aki 20 ponttal, 13 lepattanóval és 5 gólpasszal segítette csapatát, amelyben az egykori chicagóin kívül Steve Smith (16 pont) és a litván Arvydas Sabonis (12) jeleskedett. Ha Sprewellnek megy, a New York is jól játszik. Ez derült ki a Denver Nuggets elleni találkozón, ahol a Knicks szeszélyes bedobójának remeklésével gyűrte le vendéglátóját (102-95). Sprewell 26 ponttal járult hozzá a győzelemhez, amit kitűnő, 13/10-es mezőnykísérlet/találat mutatóval ért el. A máskor első számú gólgyáros Allan Houston ezúttal szárnysegéddé avanzsálódott, de így is 23 pontig jutott. További eredmények: Toronto– Detroit 89-85, Washington–Philadelphia 73-95, Atlanta–Charlotte 103-98, Miami–Portland 96-101, Milwaukee–LA Clippers 101-93, San Antonio–Indiana 90-87 – hosszabbítás után, Dallas– Houston 114-95, Denver–New York 95-102, Sacramento–Vancouver 81-77.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.