DECens fesztivál

Péczely Dóra
1999. 11. 30. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki a kisebbség és ki a többség? Ki a más és ki a nem más? A DECenter ’99 elnevezésű fesztivál négy rendezvénysorozattal próbál válaszolni ezekre a kérdésekre. DECine név alatt a Cirko-Gejzír filmszínházban lesz tíznapos nemzetközi filmfesztivál. A filmek elsősorban Kanadából, Amerikából érkeztek, de német, lengyel, angol, francia és magyar filmek is szerepelnek. A legváltozatosabban értelmezett kisebbségi filmeket láthatják a mozi- és szociológiarajongók. A bakfiskori anorexia, a szexuális fetisizmus, a homoszexualitás, a mozgássérültek és a hajléktalanok problémái egyaránt megjelennek a vásznon. A DECafé elnevezésű rész keretein belül kávéházi beszélgetések lesznek, december 1-je és 10. között minden este. A DEConf elnevezés egy nemzetközi konferenciát takar, amely a Fogyatékosok a felsőoktatásban címet viseli. A résztvevő országok egyrészt a nemzetközi együttműködésben rejlő lehetőségeket veszik számba, másrészt a fogyatékosok társadalmi beilleszkedését segítő és a már meglévő képzések fejlesztésével foglalkoznak. A hét második felében a fogyatékosokkal kapcsolatos alapismeretek oktatása és a társadalmi együttélésben kiemelt szakmák képzési rendszerének témaköre is megvitatásra kerül. A DECyle nemzetközi koncertnapon a Siketek Sportcsarnokában népszerű zenekarok, a Kada, a Muzsikás, a Másfél, a Sziámi Tao, a Korai Ütősök és remek magyar lemezlovasok (Mango, Titusz, Shuriken) lépnek fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.