Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Spanyolország
18:002024. június 15.
Horvátország

Díjazták a környezet védelmét

Mayer György
1999. 11. 25. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dányi István, a Gazdasági Minisztérium innovációs és műszaki szabályozási főosztályának vezetője tegnap Székesfehérvárott, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában ünnepélyes keretek között adta át az ipar környezetvédelmi fejlesztésében kifejtett kiemelkedő teljesítmények elismeréséért – idén immár harmadik éve közösen – az Ipar a Környezetért Alapítvány és az Ipar a Műszaki Fejlesztésért Alapítvány díjait.Dányi István köszöntőjében kiemelte, hogy az ipari folyamatokat és a környezetvédelmet nem lehet és nem is szabad elválasztani egymástól, hiszen közösen dolgozva kell biztosítani a gazdasági fejlődést és a tiszta, egészséges környezet megteremtését. Az Ipar a Környezetért Alapítvány díjait Civin Vilmos okleveles vegyészmérnök, az MVM Rt. környezetvédelmi osztályvezetője, az erőművek egységes környezeti szemléletének megteremtéséért, valamint Török Tibor vegyészmérnök, a MÁV Debreceni Járműjavító Kft. programozója, a vasúti környezetszennyezés elhárításáért és veszélyes hulladék-nyilvántartási rendszer kidolgozásáért kapta. Kollektív díjat vehetett át a Herendi Porcelánmanufaktura Rt. gárdája – Kovács József, Bódogh Zsuzsanna, Tóthné Mizsei Edit, Tóth Péter és Rózsa András – a cégnél megvalósított környzetvédelmi, munka- és egészségvédelmi rendszerek kiépítéséért. Az Ipar Műszaki Fejlesztéséért Alapítvány díjait Fekete Ferencné környezetvédelmi szakértő; Gulyás Ágnes, a KGI Környezetvédelmi Intézet főmunkatársa; Varga József, a Biokör Kft. igazgatóhelyettese; Benkovics István, a Mecsekérc Környezetvédelmi Rt. vezérigazgatója és Kiss Tibor, a Biokom Kft. igazgatója vehette át. Végezetül a Környezetvédelmi Diplomadolgozat pályázatra érkezett pályamunkák közül 21 szerzője vett át pénzdíjat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.