A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Dráguló szemét

P. G.
1999. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövőre mintegy 12 százalékkal drágul Budapesten a szemétszállítási díj, a kéményseprésért 6,3, a lakossági szennyvízszippantásért pedig mintegy 11,7 százalékkal fizethetünk többet – határozott tegnap a fideszes és MIÉP-es képviselők elutasító szavazatai ellenére a Fővárosi Közgyűlés. A testület tegnap, vagyis az előzetes napirenddel ellentétben nem döntött a főváros 2000. évi költségvetési koncepciójáról, mivel a városvezető MSZP–SZDSZ koalíció szerint még nem véglegesek az állami büdzsé Budapestet érintő keretszámai. Szintén decemberre halasztották a BKV jövő évi tarifaemeléséről szóló határozatot, ugyanis, mint azt megírtuk, az áremelés mértékéről jövő héten tárgyal egymással Demszky Gábor főpolgármester és Varga Mihály, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára. A városatyák több fővárosi épületet védettség alá helyeztek. Említésre méltó, hogy az egyik épületet úgy nyilvánították védetté, hogy nem kérték ki a XI. kerületi önkormányzat véleményét, csupán egy néhány soros, a ház közös képviselője által írt javaslatra tették ezt meg. A házban többek között Schneller István, a főváros főépítésze lakik.A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja elfogadta Juharos Róbert és Perlaki Jenő két módosító indítványát, amely a jövő évi költségvetésben a fővárosi forrásmegosztást szabályozná. Az egyik javaslatnak az a célja, hogy a kerületek a korábbi évekhez hasonlóan igazságosabban részesedjenek a központi forrásokból, vagyis az állami támogatás minimum 45 százalékával a kerületek rendelkezzenek. A másik pedig 17 milliárd forintot csoportosítana át az önkormányzatoknak. Perlaki Jenő lapunknak elmondta: a változással nem járna roszszabbul a főváros, csak érdekeltté válna az egyre inkább ellehetetlenülő kerületek jobb forrásellátásában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.