A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Egy hírszerző rémálma

Pataky István
1999. 11. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország igényt formál Erdélyre – figyelmeztetett a román katonai hírszerzés vezetőjének helyettese egy tegnapi interjúban. Stan Petrescu ezredes szerint Románia több lehetséges agressziós forgatókönyvvel számolhat.A román védelmi minisztérium katonai védelmi és biztonsági igazgatóságának helyettes vezetője a Transilvania Jurnal című lapnak adott interjújában hívta fel a közvélemény figyelmét a „veszélyre”, így Erdély és Bánát bizonyos övezeteinek autonomizálására – számolt be a távirati iroda. Szabó Károly, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség szenátora felháborítónak tartja, hogy egy állami tisztségviselő saját rémálmait tárja tényként a közvélemény elé. Bukarestben szinte természetes, hogy egyes politikusok folyamatosan a magyar veszélyről beszélnek, vezető állami tisztséget betöltő személyek részéről azonban megengedhetetlen az ilyenfajta hangulatkeltés – nyomatékosította a szenátor. Az RMDSZ politikusa a Napi Magyarország érdeklődésére elmondta: amennyiben igazak az ezredes állításai, az illetékeseknek magyarázatot kellene kérniük az ügyben Magyarországtól is. – Csakhogy az interjú nem más, mint egy újabb diverzió, így nyilvánvalóan elmarad a magyarázatkérés, de a nyilatkozó felelősségre vonása is – hangsúlyozta a romániai magyar érdekvédelmi szervezet politikusa, nehezményezve, hogy az autonómia kérdését minden alap nélkül és tudatosan összemossák egy kitalált magyar agresszió emlegetésével. – A román védelmi minisztérium vélhetően elengedi a füle mellett az ezredes nyilatkozatait – tette hozzá Szabó Károly. A szenátor a fentebb idézett interjú ellenére úgy véli, jó a magyar és a román hadsereg, illetve katonai vezetés közötti viszony.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.