A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Egymilliós jutalom a polgármesternek

1999. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymillió forintos év végi jutalmat szavaztak meg a többségében szocialista képviselők Tóth Mihály (MSZP) csepeli polgármesternek – értesült a Napi Magyarország. A díjazás mértéke több ellenzéki képviselőt felháborított, bár nevüket nem adták a nyilatkozatra, mondván: erről nem nyilvános ülésen határozott a testület.Tóth Mihály polgármester lapunknak elmondta, hogy nem tudott a javaslatról, az ominózus önkormányzati ülésen nem is vett részt. A jutalmáról szóló előterjesztést 20 képviselő – köztük 15 szocialista – támogatta, ellene ketten voksoltak, néhányan pedig tartózkodtak. Hozzátette: az egymillió forintot a polgármesteri hivatal dolgozóinak bérmaradványából fedezik. A III. kerületi polgármesteri hivatalban az apparátuson kívül senki nem kap jutalmat. Tarlós István óbudai polgármester kilenc éve a fizetésén kívül soha nem részesült egyéb illetményben – közölte Nyíri Csaba alpolgármester. – Tóth Mihályt pártállásától függetlenül olyan embernek ismerem, aki dolgozik, ellentétben azokkal, akiknek most az fáj a legjobban, hogy jutalmat kapott – vélekedett Derce Tamás, Újpest első embere. A független polgármester szerint az állami médiában is akadnak éves szinten több millió forintot kereső újságírók, akik nem dicsekednek kiváltságos helyzetükkel. Hangsúlyozta: bár a IV. kerületben nem gyakorlat a csepelihez hasonló jutalmazás, ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani, hogy egyedül a polgármesternek van felelőssége az önkormányzati határozatokat illetően, őt hívhatják vissza tisztségéből a bíróságok, nem pedig a testületi képviselőket. Két éve egy fillér jutalmat sem kapott György István, Kőbánya független, a polgári pártok által támogatott polgármestere, s az idén sem számíthat a képviselők anyagi elismerésére. György István kilenc éve áll a városrész élén, a tavalyi választáson viszont a baloldal került többségbe a testületben. Korábban „hagyományosan” év végi jutalmakat szavaztak meg a kerület vezetőinek és a köztisztviselőknek egyaránt. A testület nemrégiben döntött az apparátus megjutalmazásáról, ám őt kihagyták a névsorból. – Ennek nyilvánvalóan politikai okai vannak – állítja a polgármester, aki azelőtt évente bruttó 400-800 ezer forint közötti pénzt „vihetett haza”. Hozzátette: a tavalyi választásokat követően a testület baloldali többsége megvonta költségtérítését is, amelyet csak az alpolgármesterek idei megválasztását követően kapott vissza. György István havi bruttó fizetése 182 500, míg a költségtérítés 180 ezer forint, az alpolgármestereké némileg kevesebb. Ugyanakkor az Otthonunk Kőbánya című helyi lap júniusi számában közölt fizetési táblázatból kiderült: van olyan szocialista képviselő, akinek önkormányzati, felügyelő-bizottsági, illetve igazgatótanácsi tiszteletdíja együttesen egy hónapban meghaladja a 300 ezer forintot, a többieké pedig 200 ezer forint körül van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.