A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Egységes autópályadíjra várva

PGI
1999. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) nyolc témakörben terjeszt elő javaslatot a kormányzatnak abból a célból, hogy a fuvarpiacon részt vevők terhei elviselhetőbbek legyenek, a piaci lehetőségek pedig bővüljenek. Az MKFE vezetése ennek megfelelően további tárgyalásokat kezdeményez az illetékes minisztériumokkal – mondta el tegnap Hinfner Miklós, az MKFE főtitkára. A szervezet az áfa visszatérítésére, a cégek tőkekövetelményére és az iparűzési adóra vonatkozó javaslatairól már korábban tárgyalt a pénzügyi tárcával, várhatóan már a jövő héten újabb megbeszéléseket folytatnak a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium és a gazdasági tárca képviselőivel. Ezeken a tárgyalásokon napirendre kerülnek a magyarországi autópályadíjakról, a piacok védelméről, az üzemanyag áráról, a tehergépjárművek életkorának korlátozásáról, valamint az autóbuszok szigorított műszaki ellenőrzéséről készített szakértői előterjesztések. Az MKFE szerint a magyarországi üzemanyagárak indokolatlanul magasak, az utóbbi időben végrehajtott többszöri jelentős áremelés nem magyarázható az olaj világpiaci árának többszöri változásával. Hinfner Miklós ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy nem tartják elfogadhatónak a Mol spekulatív árképzését, az üzemanyag ára nem lehet egy cég magánügye. Ennek megfelelően el kívánják érni, hogy a kormányzat az európai uniós ajánlásokhoz igazodva vonja ellenőrzés alá a Mol által megszabott árakat, és érjen el árcsökkentést. A szervezet az autópályadíjak és a használati formák esetében is változásokat vár a jövőben. Az MKFE szerint rendkívül vontatottan halad a matricás rendszer kiterjesztése, hiszen még mindig külön elbírálás alá esnek a fizetős autópályák, a fuvarozók döntő része pedig a magas autópályadíjak miatt nem veszi igénybe a szolgáltatásokat. A főtitkár hangsúlyozta: az MKFE indokoltnak tartja, hogy a matricás rendszer az egész országban mielőbb egységes legyen, az amúgy is magas autópályadíjakat pedig ne emeljék a jövőben sem. Az MKFE változást vár a fuvarpiacok védelméért tett központi intézkedésektől, mivel a fuvarpiacon egyre többen próbálkoznak a közlekedési engedélyek hamisításával. Ennek megfelelően a szervezet nagyobb részt kíván vállalni a magyar és a külföldi fuvarozók ellenőrzésében és a közlekedési engedélyek elosztásában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.