Élelmiszer-ipari ágazati tömörülés

B. Á.
1999. 11. 14. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Autonómokhoz tartozó összes szakszervezet és a szövetség eddigi munkájának elismerése, hogy a Papíripari Dolgozók Szakszervezete (PDSZ) hozzánk kíván csatlakozni” – mondta lapunknak Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének társelnöke.A PDSZ pénteki kongresszusán egyhangú szavazással döntött arról, hogy kilép az MSZOSZ-ből. Erről korábban, Sándor László MSZOSZ-elnök szeptemberi újraválasztásakor is szó volt. Mint arról lapunk akkor beszámolt: több más szakszervezet mellett a PDSZ is elégtelennek minősítette a konföderáció munkáját, illetve hiteltelennek tartotta annak vezetőit, hiszen például Sándor László VIP-hitel-, Paszternák László pedig kétes ingatlanvásárlási botrányba keveredett. Pados Ferenc, a PDSZ újraválasztott elnöke bejelentette: felvételüket kérik az Autonómokhoz. – Valószínűleg a héten érkezik meg a papírosok hivatalos felvételi kérelme – mondta Borsik János. Hozzátette: a csatlakozásról már korábban is szó volt, rövid tárgyalás után bizonyosan megtörténik a tagfelvétel. Az MSZOSZ tagszakszervezeteiből álló, ám önálló ágazati tömörülés létrehozásáról folynak tárgyalások – tájékoztatta lapunkat Kapuvári József, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Hozzátette: az élelmiszer-ipari, a konzervipari és a sütőipari dolgozók szakszervezete már jelezte csatlakozási szándékát. Kapuvári lapunk kérdésére elmondta: noha szeptemberben, a PDSZ-hez hasonlóan náluk is szóba jött az MSZOSZ elhagyása, az önálló ágazati tömörülés létrehozása nem erre irányul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.