A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Elkelt a Vico-birodalom

GT.
1999. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A VNU Budapest Lapkiadó Rt. tegnap aláírta a szerződést az Egyesült Kiadó Holding Kft. (EKH) megvásárlásáról, és ezzel összesen 12 magazin kiadási jogát szerezte meg – jelentették be. Megegyezés született arról is, hogy a Népszava című lapot a H. Bíró László főszerkesztő tulajdonában álló News 99 Vagyonkezelő és Lapkiadó Kft., valamint az újság dolgozóit tömörítő Népszava Egyesület vásárolja meg.Az EKH Kft. üzletrészeire vonatkozó, a liechtensteini Setara Alapítvány által az év közepén kiírt zártkörű pályázat szerint a jelentkezőknek a Népszavára, valamint a lap által megtestesített kiadói jogokra külön ajánlatot kellett benyújtaniuk. Kizárólag a Népszava megvásárlására a pályáztatási folyamattal párhuzamosan egyetlen ajánlat érkezett: a H. Bíró László jelenlegi főszerkesztő tulajdonában lévő News 99 Vagyonkezelő és Lapkiadó Kft.-től, amely a lap jogai mellett a kiadáshoz szükséges eszköz- és személyi állomány átvételét is vállalta. A Népszava üzletág „levá-lasztásának” elősegítésére az EKH Kft. tulajdonosa, a Setara Alapítvány megalapította az NSZ 1999 Rt.-t, amelynek aztán az EKH Kft. eladta a Népszava című lap kiadói és alapítói jo-gait, és automatikusan átadta a szerkesztőség személyi állományát. Így tehát az NSZ 1999 Rt. összes részvényét a News 99 Vagyonkezelő és Lapkiadó Kft. és a Népszava dolgozóinak többségét tömörítő Népszava Egyesület konzorcium vásárolja meg. Így a Népszava a VNU-lapoktól független, teljesen önálló országos napilapként folytatja tevékenységét. Amint arról lapunk is hírt adott, a VNU már októberben nyilvánosságra hozta: vételi ajánlatot tett a 12 magazint – egyebek mellett a Nők Lapja, az Otthon és a Színes RTV című lapokat – megjelentető EKH megvételére. A VNU Budapest már eddig is 11 kiadványt – például a Story és a Meglepetés című magazinokat – jelentet meg Magyarországon. Bajnai Gordon, a CA IB Értékpapír Rt. ügyvezető igazgatója, mint a Setara Alapítvány pénzügyi tanácsadó cégének vezetője a sajtótájékoztatón kijelentette: a felek az eladási árat mindkét esetben üzleti titokként kezelik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.