A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Első a biztonság

Valkó Béla
1999. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külföldi állampolgárok sérelmére elkövetett bűncselekmények száma az idei turisztikai főszezonban 35,14 százalékkal csökken – jelentette be tegnap Kraft Péter, a Gazdasági Minisztérium turisztikai kérdésekért felelős helyettes államtitkára tegnap az Orbán Péter országos rendőrfőkapitánnyal közösen az ORFK Teve utcai központjában megrendezett sajtótájékoztatón. Mint megtudtuk, a közbiztonság javulása többek között az Országos Rendőr-főkapitányság és a szaktárca által tavaly megkötött együttműködési megállapodásnak is köszönhető. A szerződés értelmében 80 millió forintot kapott a rendőrség, hogy az idegenforgalmi idényben a frekventált helyeken fokozza tevékenységét. A pénz a kapott tájékoztatás szerint jó helyre került. Orbán Péter elmondta: a koncentrált és megerősített rendőri jelenlét eredményeképpen a turisztikai szezonban az ismertté vált bűncselekmények száma országosan 8,9 százalékkal csökkent az előző év hasonló időszakához képest. Kraft Péter elmondta, hogy a magyar turizmusnak a közbiztonságot illetően nem védekező kampányt, hanem úgynevezett preventív akciókat kell megvalósítania. Mint ismeretes, az osztrák és a német sajtó az idei szezon előtt igyekezett elriasztani a turistákat a magyarországi közbiztonság helyzetének dramatizálásával. Az ottani lapok többek között arról írtak, hogy az M1-esen rablóbandák támadják meg az utasokat, Budapest utcáin pedig veszett kutyák kószálnak. A következő szezont sajtótájékoztatók fogják megelőzni, amelyeket Bécsben, Berlinben és Münchenben is megrendeznek majd. Jövőre a tárca kérésére bevezetik a 24 órás rendőrségi hot-line – forródrót – szolgálatot, és az ideinél jóval több, idegen nyelveken beszélő rendőrt állítanak szolgálatba, tovább erősítik a körzeti megbízotti rendszert. A nyugat-európai gyakorlatnak megfelelően brosúrát adnak ki a külföldi turisták tájékoztatására, akik a határ átlépése után reális képet kapnak a magyar közbiztonságról és arról, hogy az esetleges veszélyeket hogyan kerülhetik el. Kraft Péter beszámolt az ágazat eddig elért eredményeiről. Mint mondta, a turizmus az első kilenc hónapban 1253 millió dollárral javította folyó fizetési egyenlegét, s így 49 százalékkal mérsékelte annak deficitjét. A kereskedelmi szálláshelyek 56,6 milliárd forint bevételre tettek szert. Javult a német és az osztrák vendégforgalom. A turizmus devizaegyenlege három százalékkal volt magasabb az első három negyedévben, mint tavaly ugyanekkor. A külföldi látogatók fajlagos költése az említett kilenc hónap átlagában 86 dollár volt, ami csaknem 15 százalékos növekedést jelent, s ez azért is figyelemre méltó, mert általános európai tapasztalat szerint a turisták egyre takarékosabbak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.