A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Elutasított javaslat

1999. 11. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatpárti egyeztetést kezdeményez az MSZP a háziorvosi praxis privatizációjáról – jelentette be tegnap Kovács László a párt elnökségének ülése után. A pártelnök elmondta: támogatnak egy korlátozott mértékű privatizációt, ha a betegek, az orvosok és az önkormányzat érdekeit szolgálja, ám a kormány javaslata nem ilyen. Kovács László a parlamenti pártok frakcióvezetőinek címzett levelében alkotmányossági kételyeket is megfogalmaz, továbbá kifogásolja, hogy tudomása szerint az ügyben a kormány nem egyeztetett a Magyar Orvosi Kamarával. A Fidesz-frakció értetlenül fogadta az MSZP kezdeményezését. Horváth Zsolt, a képviselőcsoport helyettes vezetője úgy fogalmazott: a hatpárti tárgyalást nem indokolja semmi, hiszen a törvényjavaslat elfogadása nem igényel minősített, azaz kétharmados többséget. A szocialista párt a praxisjog privatizációjáról a parlamenti vitában is elmondhatja véleményét, és módosító indítványokat is benyújthat majd a javaslathoz. Horváth Zsolt hangsúlyozta: bár nem látják értelmét a hatpárti tárgyalásnak, természetesen készek meghallgatni a szocialisták véleményét. Kovács László ismertette pártja kamarákkal kapcsolatos álláspontját, eszerint a tagság kötelező lenne, de a tagdíjfizetés nem minden esetben. Az MSZP javasolja azt is, hogy a kamarák kötelező szolgáltatási köre bővüljön. A politikus úgy vélte, a tagság a vállalkozóknak és a vásárlóknak is érdeke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.