Eredményre várva

1999. 11. 08. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken az amerikai munkaerő-piaci jelentés okozott fellendülést olyan mértékben, hogy a Dow Jones Industrial Average eleinte 200 pontos emelkedést is elért. A tengerentúlon a foglalkoztatottak száma 310 ezerrel nőtt, így újra felvetődik a kérdés, vajon a Federal Reserve a november 16-án esedékes ülésén emeli-e a kamatokat. A DJIA a nap végére profit takingnek köszönhetően 64,94 pontos pozitívumra csökkentette napközbeni emelkedésének mértékét. A technológiai szektort jegyző Nasdaq Composite újabb csúcson, 3102,29 ponton, 46,25 ponttal előző értéke felett zárt. A DJIA-kosárba frissen bekerült Microsoft a nap vesztese címet érdemelte ki az ellene folyó trösztellenes per kedvezőtlen alakulása miatt. Japánban a gazdaságélénkítő program ezen a héten történő bejelentése okozott nagyobb feltűnést, mivel még senki nem ismeri a csomag nagyságát. Egyes vélemények szerint 113 milliárd dollár körüli összegű injekcióra számíthat a gazdaság. A Microsoft pere és az eddigi emelkedések haszonkivétre ösztönözték a spekulánsokat, aminek kárát a Nikkei 225 indexe (–113,92 pont) látta.A Budapesti Értéktőzsdén a BUX értéke nyitáskor már 53,37 pontos negatívumot jelzett, és a kereskedés folyamán ez 137 pontos veszteségig emelkedett. A nap végén az index 7231,39 ponton (–40,54 pont) került ki a teremből. A Dunaholding részvényeit kivezetik a tőzsdéről. A jogszabályi előírásoknak megfelelően azok, akik a közgyűlésen nem szavaztak a zártkörűvé válásról, 2000. január 14-ig 12 ezer forinton eladhatják papírjaikat a többségi tulajdonosoknak. A hét első napján a TVK és a Danubius hozta nyilvánosságra harmadik negyedéves jelentését. A TVK az év első kilenc hónapjában 86,7 milliárd forint árbevételt (+28 százalék) ért el. A Danubius 1999 első három negyedévében 3,5 százalékkal emelkedő árbevételt realizált. A vezető részvények záróárát a Budapesti Értéktőzsde a jövőben nem szolgáltatja ki a sajtónak, ezért cikkeinkben az utolsó árat fogjuk szerepeltetni. Megértésüket ezúton is köszönjük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.