A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Eredménytelen FHB-pályázat

Barát Mihály
1999. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többszöri határidő-módosítás után az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Részvénytársaság (ÁPV Rt.) igazgatósága november 25-i ülésén úgy döntött, hogy a Földhitel és Jelzálogbank Rt. (FHB) közvetett és közvetlen állami tulajdonban lévő részvényeinek értékesítésére kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánítja, s így az FHB Rt. továbbra is állami tulajdonban marad – derül ki az ÁPV Rt. által kiadott közleményből. A vagyonkezelő indoklása szerint az igazgatóság a döntés meghozatalakor figyelembe vette, hogy a kormány szándéka szerint a jövőben bevezetendő lakásfinanszírozási rendszerben az FHB Rt. kiemelt szerepet kap, és ez a bankra nézve komoly értéknövelő tényező. Tekintettel a megváltozott helyzetre, a bank privatizációjára beérkezett ajánlat nincs összhangban az FHB lakásfinanszírozásban betöltendő szerepéből adódó megnövekedett értékével. A jelzálogbank iránt érdeklődő befektetői csoportok közül egyedül az a konzorcium pályázott, amelyet a Takarékszövetkezeti Bank Rt., a Deutsche Genossenschafts Hy-pothekenbank AG, valamint a Bausparkasse Schwabish Hall AG. alkot. Amennyiben az ÁPV Rt. nem ír ki újabb pályázatot, akkor a költségvetésre hárul a bank tőkehelyzetének rendezése, hiszen az FHB több mint 97 százalékának az állam a tulajdonosa. Az FHB az idén már 500 millió forintot kapott az ÁPV Rt.-től a tőkehelyzetének javítására, de ezenkívül további komoly tőkeinjekcióra is szükség lesz ahhoz, hogy konszolidálódjon a pénzintézet, amely év végére körülbelül 650 millió forintos deficittel számol. Zádori János, a bank PR- és sajtóosztályának vezetője lapunknak elmondta: teljesen biztos, hogy az FHB állami kézben marad, most már csak a kormány lakáspolitikai koncepciójában való részvétel módját övezi átmeneti bizonytalanság. Az, hogy a bank milyen szerepet játszik majd ebben, a keddi kormányülésen dől el, és hamarosan napirendre kell hogy kerüljön a konszolidáció kérdése is. Az ÁPV Rt. igazgatósága döntött a New York-palota ügyében is. Eszerint a vagyonkezelő nem járul hozzá, hogy a müncheni Messerschmitt Stiftung és a Váltó-4 Rt. aláírja az adásvételi szerződést, mert a szerződéstervezet eltért az előírt feltételektől, és a német fél az aláírással kapcsolatban további határidő-módosítást kívánt elérni. Az Autóker Holding Rt. állami tulajdonú részvényeinek értékesítésére kiírt pályázatot az igazgatóság eredménytelennek nyilvánította, ezért az értékesítést nyilvános árverés keretében kell lefolytatni. A limitárról további egyeztetés szükséges az állam és az ÁPV Rt. között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.