A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Erkölcsi és anyagi siker

1999. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vitathatatlan, s ezért valószínűleg valamennyi párt képviselője egyetértett azzal, hogy a júliusi világbajnokság szervezői megérdemelten kapták a Főváros Napján a Budapestért Díjat. Dr. Pakucs János és csapata ugyanis olyan fantasztikus versenyt rendezett, amelyet a világ gazdagabb fővárosaiban sem lehet felülmúlni.A budapesti világbajnokság előtt a sportágon belül többen irreálisnak tartották a félmilliárd forintos költségvetést, azt pedig lehetetlennek, hogy ilyen sok pénzt hazánkban öttusára össze lehet szedni. Miután gratuláltam Pakucs Jánosnak, a szervezőbizottság elnökének az újabb elismeréshez, a világbajnokság pénzügyi mérlegéről kérdeztem. Pakucs elmondta, hogy a bevétel 525 millió forint lett, ebből csak 11 százalék az állami támogatás, 79 százalék a szponzori és a reklámbevétel, 10 százalék pedig a külföldi csapatok befizetése. A világbajnokság pénzügyi mérlege pozitív lett, igaz, a nyereség csak néhány millió forint, viszont a magyar öttusasport vagyona 30-40 millióval gyarapodott. Megmaradtak ugyanis a vívó- és a lovasversenyek lebonyolításához szükséges tárgyi eszközök és felszerelések, a Volkswagentől kapott mikrobusz és a mobil lőtér – utóbbi a jövőben bárhol felállítható és használható. Sokan féltették a Margitszigetet a világbajnokságtól, de a rendezők teljesítették vállalásukat, egy hónap alatt visszaállították az eredeti állapotot, s így a természetvédelmi terület nem sérült. Pakucs örömmel számolt be arról, hogy a világbajnokság külföldi visszhangja is nagyon jó volt. A Sydneyből érkezett ausztrál küldöttség szerint a magyarok rendezését nem lehet felülmúlni a jövő évi olimpián, a NOB képviselője pedig úgy nyilatkozott: a magyarok felépítették az öttusasport templomát. A szervezőbizottság elnöke tárgyilagosan elismerte, hogy a rendezők hiába dolgoztak volna nagyszerűen, a kirobbanó hazai siker fontos feltétele öttusázóink eredményes szereplése volt.A televíziós közvetítések terén is az idei budapesti vb volt minden idők legsikeresebb öttusaeseménye. A Nemzetközi Öttusa-szövetség novemberi híradójában megjelent összegzésből kiderül, hogy a Magyar Televízió 18 óra 25 percet közvetített a versenyről, s riportok, összefoglalók formájában más adók további 1 óra 35 percben számoltak be a margitszigeti versenyekről. A közvetítések mellett a nemzetközi szövetség az egész világnak szóló Sport és Hír TV-magazint készíttetett, amelyet 461 csatorna vett át és sugárzott összesen 43 óra időtartamban. Más öttusaversenyekről készült összefoglalókhoz hasonlóan ezt is átvette az Eurosport és a Fox International.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.