A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Felkészítés kis- és középvállalatoknak

M.Gy.
1999. 11. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 128 éve alapított kölni székhelyű TÜV Rheinland (nemzetközi műszaki felügyeleti és tanácsadó szervezet) napjainkra 50 országban 70 leányvállalattal végzi a biztonsági rendszerekkel kapcsolatos műszaki tanácsadási szolgáltatást, így többek között az ISO 9000 nemzetközi szabványok tanúsítását. A cég tevékenységének alapvető célkitűzése, hogy egy adott ország gazdasági résztvevőinek segítséget nyújtson a világkereskedelembe történő minél szélesebb körű bekapcsolódáshoz. Ennek elősegítésére öt régió irodát – ázsiai régió japán központtal; európai uniós országok kölni központtal; Észak-Amerika USA központtal; Latin-Amerika és Spanyolország madridi központtal és kelet-európai régió budapesti központtal – hozott létre. Az egyik legdinamikusabban fejlődő terület a közép-európai régió, melynek budapesti irodáját tíz éve nyitották meg, TÜV Rheinland Hungaria néven. Czitán Gábor vezérigazgató szerint tevékenységük elsősorban a kis- és középvállalkozások felkészítését, a minőségügyi irányítási rendszerek kiépítését segítik. Az eddig minőségügyi tanúsításra került magyar cégek 38 százalékát a TÜV Rheinland Hungaria végezte el, az egyszemélyes minivállalkozástól egészen a TVK Rt. hat gyáregységéig bezárólag. Legújabb módszerük a csoportos felkészítés, melyet 8-10 hasonló profilú és méretű vállalkozás számára dolgoztak ki. A csoportos felkészítés előnye, hogy a részt vevő vállalkozások szakemberei kicserélhetik tapasztalataikat, ötleteiket, és időt takaríthatnak meg a közös konzultáció igénybevételével. Ez a tanácsadónak nem jelent arányosan annyi többletenergiát, mint ahány vállalkozást készít fel. Így a vállalkozások a költségek arányos elosztásával jelentős megtakarítást érhetnek el. Emellett a TÜV Rheinland magyarországi csoportja megnyitotta koszovói irodáját, mellyel az a céljuk, hogy biztonságtechnikai és egyéb műszaki tanácsadási szolgáltatást nyújtsanak az újjáépítésben részt vevő magyar, illetve külföldi vállalatoknak. A képviseleten belül a TÜV olyan inkubátorház kialakítását tervezi, amely a helyi eligazodásban segíti a magyar vállalatokat. Ezzel az új képviseleti irodával a TÜV kelet-európai központjának a már működő bolgár, román, ukrán és lengyel iroda mellett Koszovóban is lehetősége lesz bekapcsolódni a magyar vállalkozásokat segítő munkába. Terveik szerint jövő évben Szlovéniában nyitják meg következő kirendeltségüket. A TÜV Rheinland magyarországi csoportja tízéves jelenléte óta folyamatosan növeli forgalmát. Az elmúlt évben 1,2 milliárd forint árbevételt értek el mintegy 20 millió forint nyereség mellett. Az idén 1,4 milliárd forint forgalom elérését tűzték ki célul. Czitán Gábor szerint az anyavállalatnak nincs nyereségelvárása, így a megtermelt hasznot visszaforgatják a cégbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.