A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Felkészültek a bankok a dátumváltásra

Barát Mihály
1999. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar bankok felkészültek minden, a 2000. évi dátumváltással kapcsolatos lehetséges problémára – közölte Pulai Miklós, a Magyar Bankszövetség főtitkára a tegnapi sajtótájékoztatón Budapesten. Elmondta azt is, hogy az évváltással kapcsolatos – főleg külső – kockázatok minimalizálása érdekében a pénzintézetek az év végén a szokásosnál hosszabb ideig, december 30-tól január 3-ig lesznek zárva. A bankjegy-automaták és kártyaleolvasók mind az öt napon az ügyfelek rendelkezésére állnak, és a szokásos módon működnek a telefonos ügyfélszolgálatok és a telebank-szolgáltatások is. Pulai Miklós elmondta: amennyiben a munkáltatók még idén ki akarják fizetni dolgozóikat, úgy december 27-ig kell intézkedniük az átutalásról, mivel az két napot vesz igénybe. Az év végi készpénzigény várhatóan a szokásosnál is magasabb lesz, de a főtitkár szerint erre is felkészültek a bankok. A költségeket Pulai Miklós szerint nem lehet pontosan meghatározni, mert összemosódnak egyéb, amúgy is szükséges kiadásokkal. Mojzes Imre évszámkezelési kormánybiztos arról számolt be, hogy a terveknek megfelelően halad a dátumváltáshoz kapcsolódó kormányzati cselekvési program végrehajtása. A lakosság tájékoztatására nagy hangsúlyt fektetnek, például a televíziós csatornákon keresztül. A kormánybiztos közölte: a megyei védelmi bizottságokkal együttműködve figyelemmel kísérik majd a kiemelkedő fontosságú intézményeket. – Lesz áram az év végén is – jelentette ki Bély András, a Magyar Villamos Művek Rt. informatikai főmérnöke. Elmondta, hogy az MVM két éve készül a dátumváltásra, így mára befejeződött az ágazatban a korszerűtlen, az évváltás szempontjából kritikus rendszerek cseréje, tesztelése, illetve javítása. Az MVM egyébként az év végén rendes ügymenetre számít, de felkészültek a rendkívüli esetekre is. A Matáv Rt., mint az ország egyik legnagyobb számítógépparkkal rendelkező cége, folyamatosan készül 1999. december 31-re. A társaság együttműködik a távközlési piac nemzetközi szereplőivel is, különösen szoros a kapcsolata a Ameritech és a Deutsche Telekom vállalatokkal, amelyek a Matáv stratégiai befektetői, és együtt figyelik a rendszerek működését a kritikus időpontban is – tájékoztatott dr. Pálvölgyi Lajos, a Matáv 2000. év projektjének igazgatója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.