A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Feltört az Olaj

Fazekas Zoltán
1999. 11. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton rangadót játszottak a férfi kosárlabda-bajnokságban Szolnokon, ahol az Olaj a bajnok és kupagyőztes Albacompot fogadta. A rendkívül izgalmas, magas színvonalú összecsapást a hazaiak nyerték 76-69-re, akik egyrészt a fantasztikus közönség folyamatos buzdítása mellett jobban akarták a győzelmet, másrészt több játékosuk is kiemelkedőt tudott nyújtani, szemben a vendégekkel, akiknél ezúttal nem akadt igazi vezéregyéniség.Farkas Sándornak, az Albacomp vezetőedzőjének óvatossága már a találkozó tizedik percében igazolódni látszott: az Olaj 19-10-re elhúzott. A hazaiaknál Filipovics szorgalmasan gyűjtötte a lepattanókat mindkét palánk alatt, Walke mindig a legjobbkor dobott kosarat, és a mindössze három találkozóra szerződtetett Vukoszavljevics parádésan szórta a triplákat. A címvédőnél a korábbi önmagához képest mostanában gyengébb teljesítményt nyújtó Shannon csak vergődött Walke szorításában, és csak Lapov pontjainak köszönhetően nem szerzett tetemes előnyt a Szolnok. A játékvezetők – dr. Vígh és Faidt – már idejekorán elejét akarták venni a túlkapásoknak, szem előtt tartva a két csapat korábbi botrányos mérkőzéseit, ami nem vált a játék előnyére. Sőt, a szidalmakat skandáló hazai szurkolótábort a „szolnoki keresztapának”, Ivkovicsnak kellett nyugalomra intenie néhány Olaj ellen hozott ítélet után. A félidőben 13 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző (40-27), amire még a legvérmesebb hazai szurkolók sem számítottak. A második játékrészben Halm és McClendon közép-távoli kosaraival tíz ponton belülre jött fel az Albacomp, de előbb Parker és Ivkovics szemfüles pontjai, majd a veterán Walke triplája után (52-35) tombolt a publikum. Farkas mester a hajrára újabb lendületet adott szárnyaszegett csapatának, amelyben Shannon megtáltosodott, és sorozatos tempói révén két perccel a lefújás előtt már csak négy pont volt a hazaiak előnye (71-67). Az Olajban ekkor újra pályára lépett pihenőjéről Ivkovics és Walke, és a két rutinos játékos büntetőivel biztossá vált a házigazdák győzelme. A mérkőzés végén háromezer fanatikus szurkoló ollé-zott, amikor kedvenceik kézen fogva, meghajlással köszönték meg a fergeteges biztatást. „Ez a pokol”, szólt a rigmus a mintegy százötven fős fehérvári szurkolótábor felé, amit a látottak alapján nehéz megkérdőjelezni. A további eredmények: Kaposvár–Soproni Ászok 62-38, Debrecen–ZTE 73-80, Paks– Falco 71-79, Körmend–Dombó-vár 85-55. A nőknél: Zala Volán– GYSEV-Ringa 49-72, OSC–Szek-szárd 75-84, Szolnok–Kecskemét 57-58.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.