A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Felújítják a leégett iskolát

Hanczár János
1999. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ahogy már lapunkban hírt adtunk róla, vélhetően elektromos zárlat miatt égett le Budapesten a XVII. kerületben, az Akácvirág utca 49. szám alatti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium központi épületének egy része. Az Oktatási Minisztérium (OM) négymillió forintot utalt át az elektromos munkálatokra, a főváros azonban még nem döntött a támogatás összegéről.Kiss Lajostól, a kerület alpolgármesterétől kapott információink szerint az intézményben a festési, fertőtlenítési munkálatok mellett egy teljesen új villamos hálózat kiépítésére is szükség van. A teljes kárelhárítás 22 millió forint, amelyből a felújítás 19,9 millió forintba kerül. Ezért szerződést kötöttek a legkedvezőbb ajánlatot tevő kft.-vel, amely a helyreállítás generálkivitelezője. Az átadási határidő december 15. Eddig felajánlásokból összesen 7,1 millió forint folyt be az önkormányzathoz, egyéni adakozásból néhány százezernyi gyűlt össze, a többit a kerületnek kell kifizetnie, hacsak az oktatási tárca és a fővárosi önkormányzat ígért támogatása meg nem érkezik – tette hozzá az alpolgármester. – Egyelőre ezen összegek nagyságáról és az átutalás időpontjáról nem tudnak nyilatkozni – jelezte Kiss Lajos. Az átadásig – amelynek felgyorsítására már nagyon sok civil felajánlás érkezett az olcsóbb anyagok beszerzési lehetőségeitől a takarításig – a gyerekek két műszakban tanulnak. Schiffer János budapesti főpolgármester-helyettestől megtudtuk: értesülései szerint a napokban kapják meg a konkrét pénzügyi igényt, és ennek alapján a vis maior alapból fognak támogatást adni az iskolának. Fésűsné Illés Edit, az OM költségvetési főosztályának vezetője lapunknak elmondta, hogy Pokorni Zoltán oktatási miniszter döntésének megfelelően a leégett iskola helyreállításához négymillió forint támogatást biztosít a tárca, amelynek átutalásáról tegnap intézkedtek. A minisztérium ezt az összeget az elektromos munkálatok elvégzésére adja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.