A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Folytatódó rehabilitáció

Sz. Zs.
1999. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros IX. kerületi önkormányzatának anyagi nehézségei ellenére sem áll le a városrész nagyszabású épületfelújítási programja – jelentette ki lapunknak Gegesy Ferenc polgármester, két újabb lakóház tegnapi átadását követően.A ferencvárosi Liliom utca 28–30. szám alatti házak átadásával huszonnyolcra nőtt a tömbrehabilitáció keretében teljesen felújított lakóépületek száma, összesen 457 lakással. Részlegesen 364 lakást rehabilitáltak, ezen felül 357 társasházi otthon felújításához járult hozzá az önkormányzat. A program eddigi mintegy 4 milliárd forintos önkormányzati költségéhez közel félmilliárddal járult hozzá a főváros, míg az infrastrukturális beruházások 500 millió forintját a kerület állta. A nemzetközi elismerésekkel díjazott terület fejlesztésében 10 milliárd forint értékben a magántőke is részt vállal: az év végéig több mint ezer lakással negyvenegy épület, négy szálloda, két irodaház, egy parkolóház és egy hangversenyterem készül el. Gegesy Ferenc elmondta: a komfort nélküliből összkomfortossá tett lakásokat a jövőben is kedvezményesen vásárolhatják meg az önkormányzati bérlők. Továbbra is a forgalmi érték fele a vételár, s egyösszegű fizetés esetén negyven százalék engedmény, illetve – külön kérésre – részletfizetés jár. Az önkormányzatnak és a kerület polgárainak ez megéri, hiszen a ferencvárosiak piacképes ingatlanhoz juthatnak, az évről évre fogyó kerületi kasszát pedig privatizációs bevétel gyarapíthatja. Az anyagi hátteret jól jellemzi, hogy míg az idén öt épületet adtak át, addig jövőre csupán három készülhet el – tette hozzá a polgármester. Szerinte Budapest, s talán az ország legnagyobb városmegújítási akciója végérvényesen megállította a IX. kerület – korábban feltartóztathatatlannak hitt – gettósodási folyamatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.