A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Folytatódó vita az SZDSZ politikai stratégiájáról

Kis Ferenc
1999. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horn Gábor ügyvivő az SZDSZ országos tanácsának szombati zárt ülésén éles hangon bírálta az MSZP-t és azokat a szabad demokrata politikusokat, akik nem akarnak nyíltan elhatárolódni a szocialistáktól – értesült a Napi Magyarország. A testület elfogadta a jövő évi költségvetéshez benyújtandó módosító indítványokat, amelyek elsősorban az önkormányzatok és a családok támogatási rendszerét érintenék.Az SZDSZ-nek egyértelműen el kell határolódnia az MSZP-től, amely ugyanolyan korrupt párt, mint a Fidesz – hangsúlyozta Horn Gábor. Információnk szerint az ügyvivő bírálta az SZDSZ egyes vezető személyiségeit is – köztük elsősorban Bauer Tamást –, akik nem értenek egyet a közelmúltban elfogadott új politikai stratégiával. Eszerint az SZDSZ-nek harmadik pólusként olyan önálló liberális pártként kell a közvélemény elé lépni, amely egyenlő távolságra áll a jobb- és a baloldaltól. Horn Gábor szerint nincs különbség Paszternák László és Orbán Viktor között, mivel mindketten a politikai befolyásukkal segítették családjuk gyarapodását. – Szinte nincs olyan lényeges kérdés, amelyben azonos állásponton vagyunk az MSZP-vel – fogalmazott a szabad demokrata ügyvivő. Horn beszédében utalt arra is, hogy a szocialisták akadályozták meg az előző kormányzati ciklusban egy „tisztességes liberális oktatáspolitika kialakítását.” Gyökeresen különbözik a két párt családpolitikája és egyházpolitikája is. Az utóbbival kapcsolatban Horn megjegyezte: az MSZP a történelmi egyházak kegyeit keresi, és legszívesebben elsöpörné a kis egyházakat. Bauerék állításával szemben az SZDSZ-ben nincs értékválság, a problémát a kedvetlenség, az apátia és a vezetés egységének hiánya jelenti – vélekedett Horn Gábor. Az országos tanács elfogadta azokat a költségvetési módosító indítványokat, amelyekkel az SZDSZ elsősorban az önkormányzatok, az infrastrukturális beruházások, valamint a családok, illetve a fogyatékosok támogatását kívánja megváltoztatni – közölte Kuncze Gábor frakcióvezető. A politikus szerint a kormány számos területen nem tett semmit az elmúlt másfél évben, elmaradt az egészségügyi és az adóreform. Ezáltal a saját mozgásterét is szűkíti a kabinet, mivel nem jut elég forráshoz – fogalmazott Kuncze. Az SZDSZ túlzottnak tartja a központi intézmények támogatásának 18 százalékos növelését, ezért innen vonna el forrásokat. Wekler Ferenc országgyűlési képviselő közölte: pártja szerint alkotmányellenes az a kormányzati elképzelés is, amely alapján kisebb támogatásban részesülnének azok az önkormányzatok, amelyeknél az iparűzési adó bevétele meghaladja az országos átlag 110 százalékát. Amennyiben a parlament elfogadja ezt a javaslatot, az SZDSZ az Alkotmánybírósághoz fordul – mondta Wekler.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.