Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Gála 63 év után

S. N. Zs.
1999. 11. 28. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvanhárom esztendő után élesztették újra a vívógálát, amelyre szombaton este az ELTE Kongresszusi Központjában került sor. A gála megrendezésének ötlete Szekeres Páltól, az Ifjúsági és Sportminisztérium helyettes államtitkárától származott, de a szövetség is évek óta foglalkozott azzal a gondolattal, hogy bált rendez, amelyen versenyzők, vezetők, a sportág neves személyiségei és támogatói találkozhatnak; felszabadultan, feszültségtől mentes, jó hangulatban tölthetnek el egy kellemes estét. A színes, szórakoztató programokkal tarkított estélyen átadták az esztendő legjobbjainak járó díjakat. Az év férfi vívója a kardozó Ferjancsik Domonkos (Vasas) lett, míg a nőknél az MTK-s Mincza Ildikó érdemelte ki ezt a címet. Az összetett Világkupa-győztes, egyéni vb-bronzérmes és csapatban világbajnok Mincza mesterét, Szőcs Bertalant választották az esztendő edzőjének, s az sem okozott meglepetést, hogy a világbajnok női párbajtőr-válogatott (Mincza Ildikó, Szalay Gyöngyi, Nagy Tímea, Tóth Hajnalka) a csapatok között lett a legjobb. A gálán Deutsch Tamás sportminiszter mellett Dávid Ibolya igazságügyi miniszter is megjelent. A szövetség elnöke, Gémesi György bejelentette: a sportminisztérium támogatásával jövőre Kárpáti Rudolfra, Gerevich Aladárra és Kovács Pálra emlékezve fognak rangos nemzetközi versenyt rendezni. – Az eredeti cél az volt, hogy az egykori és jelenlegi vívók kötetlen hangulatú eseményen találkozzanak, illetve a szponzoraink még közelebb kerüljenek a sportághoz, esetleg újabbakat találjunk – mondta Szekeres Pál. – Aki eljött, úgy tapasztaltam, hogy jól érezte magát, s remélem, jövőre lesz folytatása a gálának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.