A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Gála 63 év után

S. N. Zs.
1999. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvanhárom esztendő után élesztették újra a vívógálát, amelyre szombaton este az ELTE Kongresszusi Központjában került sor. A gála megrendezésének ötlete Szekeres Páltól, az Ifjúsági és Sportminisztérium helyettes államtitkárától származott, de a szövetség is évek óta foglalkozott azzal a gondolattal, hogy bált rendez, amelyen versenyzők, vezetők, a sportág neves személyiségei és támogatói találkozhatnak; felszabadultan, feszültségtől mentes, jó hangulatban tölthetnek el egy kellemes estét. A színes, szórakoztató programokkal tarkított estélyen átadták az esztendő legjobbjainak járó díjakat. Az év férfi vívója a kardozó Ferjancsik Domonkos (Vasas) lett, míg a nőknél az MTK-s Mincza Ildikó érdemelte ki ezt a címet. Az összetett Világkupa-győztes, egyéni vb-bronzérmes és csapatban világbajnok Mincza mesterét, Szőcs Bertalant választották az esztendő edzőjének, s az sem okozott meglepetést, hogy a világbajnok női párbajtőr-válogatott (Mincza Ildikó, Szalay Gyöngyi, Nagy Tímea, Tóth Hajnalka) a csapatok között lett a legjobb. A gálán Deutsch Tamás sportminiszter mellett Dávid Ibolya igazságügyi miniszter is megjelent. A szövetség elnöke, Gémesi György bejelentette: a sportminisztérium támogatásával jövőre Kárpáti Rudolfra, Gerevich Aladárra és Kovács Pálra emlékezve fognak rangos nemzetközi versenyt rendezni. – Az eredeti cél az volt, hogy az egykori és jelenlegi vívók kötetlen hangulatú eseményen találkozzanak, illetve a szponzoraink még közelebb kerüljenek a sportághoz, esetleg újabbakat találjunk – mondta Szekeres Pál. – Aki eljött, úgy tapasztaltam, hogy jól érezte magát, s remélem, jövőre lesz folytatása a gálának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.