A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Galíciai előretörés

K.B.
1999. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Galíciai együttesek nyerték a fővárosi csapatokkal vívott párbajt a spanyol bajnokság 13. fordulójában, s győzelmükkel megerősítették vezető helyüket a táblázat élén. Talán az éllovas Deportivo La Coruna várta nehezebb helyzetben a hét végi összecsapást, mivel az Atletico Madrid otthonába látogatott, bár a házigazda korántsem azonos a kilencvenes évek közepének sikercsapatával, amely 1996-ban bajnoki címet szerzett. A madridi együttes trénere, a Valenciától szerződtetett Claudio Ranieri panaszkodott, hogy sok a sérültje, s ez főleg a védelmet sújtja. Aggodalma nem alaptalan, mert az Atletico Madrid kapta eddig a legtöbb gólt, s ez kétes dicsőség a hatékony védelmi rendszerek őshazájából, Olaszországból elszármazott edzőre nézve. Ranieri akár jóslással is foglalkozhatna, mert csapata ismét hozta a formáját, simán bekapott három gólt. A játék képe hűen tükrözte a két gárda tabellán elfoglalt helyezését, a galíciai csatárok megmozdulásai állandó gólveszélyt jelentettek. A vendégek már az első félidőben Makaay két villanásával és Victor góljával 3-0-ra vezettek. Az Atletico becsületgólját Baraja szerezte (3-1). A találkozó szikrázó hangulatban zajlott le, a játékvezető nyolc sárga lapot osztott ki. A másik galíciai sikert a Celta Vigo aratta az igen halovány Real Madriddal szemben. A királyi gárda formáját jottányit sem javította a kijevi fagyban elért BL-siker, sem a edzőváltás. Ráadásul sérüléshullám tizedelte meg a játékoskeretet, olyannyira, hogy az új edző, Vicente del Bosque kénytelen volt pályára küldeni az ificsapatból Mecát. A találkozó egyetlen gólját az exbarcelonai Celades szerezte, de senkit ne tévesszen meg a soványka győzelem. Vigoban csak egy csapat volt a pályán: a hazai Celta. A Real még hátrább csúszott a tabellán, s mindössze három pont választja el a kiesőjelöltektől. Fantasztikus hetet zárt a Mallorca: hét nap alatt az Espanyol és az Ajax skalpja mellé begyűjtötte a Barcelonáét is. A katalánok – hűen a hagyományokhoz – sorozatban negyedik vereségükkel zárták a november hónapot, s egyúttal a centenáriumi év ünnepségeit. Pedig a mérkőzés nem indult rosszul a Barca számára, a portugál Figo szögletéből a holland Kluivert fejelt a kapuba. A dolgos iparosokból álló Mallorca fokozatosan átvette az irányítást, Diego Tristán és Sztankovics lévén vezetést szerzett. A fordulás után megrázták magukat a vendégek, Kluivert egyből egyenlített, de ezen a meccsen Mallorcának állt a zászló. A katalán védelem csak szabálytalanul tudta feltartóztatni Diego Tristánt, s a tizenegyest maga a sértett értékesítette. A 13. forduló eredményei: Sevilla–Málaga 0-0, Atlético Madrid– Deportivo Coruna 1-3, Celta Vigo–Real Madrid 1-0, Espanyol–Alavés 2-3, Real Mallorca–Barcelona 3-2, Oviedo–Valencia 0-0, Racing Santander–Betis 1-1, Real Sociedad–Numancia 2-1, Zaragoza–Valladolid 1-1, Rayo Vallecano– Athletic Bilbao 1-2. Az élcsoport állása: 1. Deportivo 27 pont, 2. Celta Vigo 27, 3. Zaragoza 22, 3. Rayo Vallecano 22, 5. Barcelona 20.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.