A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Gazdagoknak épül a Lehel piac?

P. G.
1999. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogadhatatlan Rajk László egykori szabad demokrata képviselőnek az a nyilatkozata, hogy az év végén megszűnő Lehel piac átépítése után olyan potenciális vevőkörre számít, akik Pajero típusú gépkocsival érkeznek a helyszínre, majd pedig francia sajtokat és egyéb drága külföldi árukat keresnek – közölte tegnap Dancsecs György, a MIÉP fővárosi frakciójának képviselője. A XIII. kerületi szocialista–szabad demokrata vezetésnek már nem számítanak a „proletárok”, úgy akarják megépíttetni Rajk László tervei alapján a piac csarnokát, hogy abban csak a tehetősebbek tudnának bevásárolni – nyilatkozta lapunknak Dancsecs György. Véleménye szerint a jelenlegi vevőkörön kívül nemcsak a kereskedők, hanem a termelők is rosszul járnak a beruházás következtében. A MIÉP frakciója egyébként kifogást emelt a Fővárosi Közigazgatási Hivatalnál, ugyanis az önkormányzati tulajdonban maradó piac felújítására már nem 3, hanem 5,7 milliárd forintot különítenének el. Hozzátette: erről nem született testületi határozat, s a kerületnek nincs ennyi pénze. A politikus megdöbbenését fejezte ki amiatt, hogy Demján Sándor egy évvel ezelőtt tárgyalásokat kezdeményezett az angyalföldi polgármesterrel, mivel cégének, a Trigránit Rt.-nek szándékában állt részt venni a beruházásban. Mindezt azonban ügyesen eltitkolták a képviselők előtt – mondta Dancsecs. A lapunk birtokába került dokumentum szerint Demjánék 15 hónap alatt építették volna fel a csarnokot. Ugyanakkor úgy tudjuk, a Westend bevásárlóközpont beruházója elállt korábbi kezdeményezésétől. A Fővárosi Közgyűlés által a közelmúltban elfogadott etikai kódexszel kapcsolatban Bánovics Tamás (MIÉP) megjegyezte: csupán Demszky Gábor miniszterelnök-jelölti kampányát szolgálja az SZDSZ budapesti „roadshow-ja”. Kifejtette: a fővárosi képviselőknél továbbra is megoldatlan az ösz-szeférhetetlenség kérdése, vagyonnyilatkozatot sem most, sem korábban nem kellett tenniük. A városházi vesztegetési per bebizonyította, hogy szigorúbb szabályozásra lenne szükség. A korrupció veszélye a jövőben is fennáll a Főpolgármesteri Hivatalban – mondta végül Bánovics Tamás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.