A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Göncz jelöléséről

P. Z.
1999. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP-n belül időről időre felmerül, hogy Göncz Árpád alkalmas lenne köztársasági elnöknek mandátuma lejárta után is – jelentette ki tegnap lapunk kérdésére Kovács László pártelnök. (Az alkotmány szerint egy személy legfeljebb kétszer öt évig lehet államfő, tehát Göncz Árpád újraválasztásához az alaptörvény megváltoztatására lenne szükség, ám erre parlamenti szakértők szerint nincs esély – a szerk.) A szocialista politikus elmondta: ha komolyan felmerül az újrajelölés, akkor egyeztetnek Göncz Árpáddal. Rövidesen összegyűlnek az aláírások Herczog Edit (MSZP) kezdeményezéséhez, amelyben parlamenti vizsgálóbizottság felállítását javasolja a bányászati szempontból zárt területek feloldásának körülményeiről, a nemzeti ásványvagyonnal való gazdálkodás helyzetéről – jelentette be Kovács az MSZP-frakció tegnapi ülése után. Herczog Edit – szakértőkre hivatkozva – azt írja a határozati javaslat indoklásában, hogy a zárt területek zárt minősítésének megszüntetése súlyosan sérti a nemzetgazdasági érdekeket. Úgy vélekedik, hogy „szükség lenne a szigorúbb állami kontrollt biztosító koncessziós forma megtartására”. Nemzetközi okmányokba és a magyar alkotmányba ütközik a kormány munkaügyi ellátásokkal kapcsolatos törvénymódosító javaslata, amely egy hónapos munkavégzéshez kötné a rendszeres szociális segély folyósítását – vélekedett Kiss Péter, az MSZP ügyvezető alelnöke. A politikus bírálta azt is, hogy a munkanélküli-ellátás idejét tizenkettőről kilenc hónapra akarják csökkenteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.