Gyanúsított rendőr

Palágyi Edit
1999. 11. 18. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alapos a gyanú, hogy rendőri intézkedés okozta a 43 éves egri M. F. halálát, akit szerda hajnalban holtan találtak a város Északi lakótelepén, a Rákóczi út 15. szám alatti lépcsőházban. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Pelyhéné Kóta Erzsébet elmondta: az egri rendőrkapitányság kezdetben államigazgatási eljárás során vizsgálta a haláleset körülményeit, de az orvos szakértői vélemény idegenkezűségre engedett következtetni, ezért a megyei főkapitány nyomozó osztályához került az ügy, és halált okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást. A kihallgatások során kiderült, hogy M. F. élete utolsó éjjelén megpróbált erőszakkal behatolni volt felesége lakásába, és az asszony félelmében kétszer is kihívta a rendőröket. A nyomozás eddigi adatai szerint feltehető, hogy a halálos ütést az egyik intézkedő rendőr, S. K. mérte az egri férfira. Az ügyet a rendőrök átadták a Heves Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatalnak. S. K.-t pedig a vizsgálat idejére felfüggesztette állásából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.