A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Hallgassuk Krauszt

1999. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Krausz Tamás, az MSZP Baloldali Tömörülésének egyik vezetője a szervezet szombati tanácskozásán kijelentette: a MIÉP nem egyéb, mint az úri fasiszta, dzsentroid és leszakadt középosztályok pártja. Ne menjünk most abba bele, mekkora kapitális marhaságot mondott Krausz balszélső, abban ugyanis se szocialista nóvum nincsen, se logika, plusz nem kell, hogy még jobban kacagjon az ország ezen a Krauszon, megvan szegénynek a maga baja. Játsszunk el inkább a gondolattal: valaki azt mondja Krausz Tamásnak, hogy maga, kérem, Krausz, nem egyéb, mint egy szélsőbaloldali hóhányó a teljes csapatával együtt. Maguk, kérem, nem egyebek, mint az ötvenes-hatvanas évek túltáplált elvtársainak és az onnét leszakadt ávósréteg utódainak félresikerült gyülekezete. Mit mondana erre Krausz elemző? Mindenekelőtt levegőért kapkodna, oxigénsátorért szalajtana, majd kommünikében tudatná a nemzettel, hogy Magyarországon nincs szélsőbaloldal, ők, Krauszék sem szélsőbalosok (jóllehet vagy két esztendeje magát Horn Gyulát is lemondásra szólították fel az egyik pártplénumon), szélsőbal nincsen. Egyébként Krausz szerint kizárólag egy jól szervezett tömegmozgalom lehetne eredményes az egyre szaporodó rasszista, antiszemita figurák kiakolbólítására a hatalom környékéről. Valami olyasmi, amit boldogult Kun Béláék, meg Ságvári Bandiék akartak annak idején – kár, hogy már nincsenek közöttünk. Távollétükben esetleg őmaga, Krausz Tamás állna a megújuló magyarság élére, ez mindnyájunknak jót tenne, kivált neki magának. Amint az a tudósításokból kiderült, a bal tömörülés tanácskozása szívélyes, baráti légkörben zajlott, a levegő részecskéibe apró mozgalmi molekulák költöztek, csak úgy vöröslött minden, a távolból mintha katyúsák hangja szólt volna. Csak mondani kéne ennek a Krausz Tamásnak, vegye már elő a jobbik eszét és a határidőnaplóját, hátha elnézte a szeminárium idejét. Esetleg a helyét. Vagy mindkettőt. Ez itt Magyarország, kedves Krausz! Az a hely, ahol már lecsengtek az avitt akkordok, és ha Ön mégis szerepelni kíván (mint karnagy), készüljön fel arra, üres lesz a nézőtér. Legföljebb a balszélső páholyokban lesz egy kis lárma – de ezt hagyni fogja a rendezőség. Kell egy csapat, akin derül az ország...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.