A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Halmai: négy meccsre eltiltva

1999. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága négy mérkőzéstől eltiltotta Halmai Gábort. Az MTK középpályását november 2-án az UEFA-kupa 2. fordulójában, a görög AEK Athén elleni visszavágón könyöklés miatt állította ki a játékvezető. – Meglep a szigorú büntetés, két vagy három találkozóra szóló eltiltásra számítottam – mondta a játékos. – Az UEFA a játékvezetői jelentés alapján hozza meg döntéseit. Valószínűleg a bíró azt írta le, hogy szándékosan ütöttem meg az ellenfelemet, pedig erről szó sem volt. Fülöp Ferenc, az MTK ügyvezetője úgy véli, hogy szigorú, de igazságos döntés született. – Az ilyen szabálytalanságoknál három mérkőzés a minimális büntetés, de mivel Gábort már a Croatia ellen is kiállították, visszaesőnek minősült, ezért kell négy összecsapást kihagynia. Nagyon nehéz helyzetbe hozta saját magát, mert így nehezebb lesz külföldre igazolnia, hiszen a következő idényben az első két európai kupafordulóban nem léphet pályára. Miután utóbbi mondat találgatásokra ad okot, megkerestük Fülöp Ferencet, aki megerősítette eddigi nyilatkozatait: – Az MTK-t eddig senki sem kereste meg, sem hivatalosan, sem „félhivatalosan”. A mondat egyébként nem pontosan így hangzott el, hanem úgy, hogy bárhol játszik is Halmai, nem léphet pályára nemzetközi mérkőzésen. Tehát ha bajnokságot nyerünk, akkor nélküle kell a Bajnokok Ligájában a legjobb 32 közé jutásért játszanunk. Kérdésünkre az ügyvezető azt is elmondta, hogy Várszegi Gábornál, FIFA-licences menedzsernél sem érdeklődött senki az MTK futballistái iránt. Az viszont nem titok, hogy Preisingert valószínűleg a győri mérkőzésen is figyelik majd a német Unterhaching képviselői, míg Egressy után osztrák csapatok érdeklődnek.A televíziós közvetítések miatt a labdarúgó PNB 13. fordulójának találkozóit is a már megszokott menetrend szerint, péntektől hétfőig bonyolítják le. Vasárnap viszont nem lesz mérkőzés. A mai műsor: Kispest–Nagykanizsa (18 óra, vezeti: Sápi), Vasas–Debrecen (20. óra, MTV 1, vezeti: Kiss G.) Grosics Gyula 18. helyen szerepel azon listán, amelyen az évszázad legjobb kapusait szedte sorba a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS. A legjobb tíz hálóőr nevét már korábban nyilvánosságra hozták, a sorrend azonban csak a 2000. január 4-én Rotenburgban esedékes Világfutballgálán derül majd ki. A végső győzelemre esélyesek: Banks (angol), Zoff (olasz), Chilavert (paraguayi), Maier (német), Jasin (orosz), Zamora (spanyol), Schmeichel (dán), Shilton (angol), Carrizo (argentin) és Planicka (csehszlovák).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.