Hangverseny filmzenékből

1999. 11. 22. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerelmem, a mozi – ezzel a címmel tart koncertet ma este 18.30-kor a budapesti Olasz Kultúrintézetben a Nouvarmonia együttes. A fuvola, angolkürt, oboa, klarinét, basszuskürt, basszusklarinét, fagott, trombita, nagybőgő és ütőhangszerek összetételű zenekar 1994-ben alakult Rómában. E speciális programjuk azzal a szándékkal született, hogy tiszteletüket fejezzék ki az olasz filmzene két nagy alakjának, Ennio Morriconének és Nino Rotának, akik többek között Fellini, Sergio Leone, Lattuada, De Palma, Visconti filmjeihez írtak zenét. A Volt egyszer egy vadnyugat, az úgynevezett Dollár-trilógia, a Volt egyszer egy Amerika, a Vizsgálat egy minden gyanú felett álló polgár ügyében, a Sacco és Vanzetti, az Érinthetetlenek, a Tatárpuszta, a Milliomos Nápoly, a Rocco és testvérei, A párduc, Az országúton, a Nyolc és fél, Az édes élet s még egy sor nagy film kísérőzenéje most önálló számokká szerkesztve szólal meg. Az együttes énekes szólistája Matelda Viola, a vezető, egyben hangszerelő és dirigens pedig Enrico Blatti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.