A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Hangversenyek a Zeneakadémián

Kálmán Gyöngyi
1999. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este fél nyolckor lesz a Zeneakadémia nagytermében a Nemzeti Kulturális Alapprogram és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma támogatásával létrejött, Bartók-, Kodály- és Dohnányi-műveket felsorakoztató hangversenysorozat első estje. Kamarazenei koncerten hallható művek: Bartók I. rapszódiája, Kodály: Duó hegedűre és csellóra Op. 9., és a műsor második részében Dohnányi: Zongoraötös Op. 1. A darabokat előadja Onczay Csaba, Baranyay László, Kiss András, Balogh Ferenc és Papp Sándor. Két, Magyarországon eddig be nem mutatott mű is hallható lesz a Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarának hétfői, november 22-i koncertjén a Zeneakadémián este fél nyolckor kezdődően. Az egyik kompozíció Hans-Jörg Scherr Két jelenet Bartók Béla emlékére című műve, a másik Max Bruch két zongorára írt versenyműve lesz. Ez utóbbit az Egri Mónika–Pertis Attila művészházaspár mutatja be először a hazai közönségnek. Az est zárószáma Beethoven VII. szimfóniája. A hangversenyt vendégkarmester, Wolfgang Czeipek (Ausztria) dirigálja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.