Hangversenyek a Zeneakadémián

Kálmán Gyöngyi
1999. 11. 19. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este fél nyolckor lesz a Zeneakadémia nagytermében a Nemzeti Kulturális Alapprogram és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma támogatásával létrejött, Bartók-, Kodály- és Dohnányi-műveket felsorakoztató hangversenysorozat első estje. Kamarazenei koncerten hallható művek: Bartók I. rapszódiája, Kodály: Duó hegedűre és csellóra Op. 9., és a műsor második részében Dohnányi: Zongoraötös Op. 1. A darabokat előadja Onczay Csaba, Baranyay László, Kiss András, Balogh Ferenc és Papp Sándor. Két, Magyarországon eddig be nem mutatott mű is hallható lesz a Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarának hétfői, november 22-i koncertjén a Zeneakadémián este fél nyolckor kezdődően. Az egyik kompozíció Hans-Jörg Scherr Két jelenet Bartók Béla emlékére című műve, a másik Max Bruch két zongorára írt versenyműve lesz. Ez utóbbit az Egri Mónika–Pertis Attila művészházaspár mutatja be először a hazai közönségnek. Az est zárószáma Beethoven VII. szimfóniája. A hangversenyt vendégkarmester, Wolfgang Czeipek (Ausztria) dirigálja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.