A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Határtalan kapcsolatok

Csákó Attila
1999. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Együttműködési megállapodást írt alá tegnap a Szlovák Vállalkozók Szövetsége és magyar részről a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Budapesten. A megállapodás előzménye, hogy a Külügyminisztérium által létrehozott Pozsonyi Magyar Kereskedelmi Képviselet közvetítésével már júniusban találkozott a két szervezet, és írásos megállapodást kötöttek. A nyár közepén Nagykürtösön szerveztek üzletember-találkozót és vállalkozói kiállítást. A megállapodást aláíró felek ezentúl elősegítik a tagvállalatok üzleti kapcsolatainak és a közös vállalkozásainak létrejöttét, és törekednek a nemzetközi kapcsolatokban egymás szervezeteinek segítésére. A VOSZ tapasztalatával is segítséget nyújt partnerének a szlovák adóreform megvalósításában. Szlovákiában számtalan vállalat áll privatizáció előtt, a munkanélküliség aránya magas. Szlovákia befektetőkre vár. Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke kifejtette: mi, magyarok, szeretünk panaszkodni, de az igazság az, hogy már nincs okunk panaszra. A gazdasági statisztikák és felmérések alapján mindkét ország érett az EU-csatlakozásra. Meg kell győzni az embereket a csatlakozás előnyeiről. Azoknak a szervezeteknek, amelyeknek módja van rá, támogatniuk kell a politikát az uniós tagság eléréséért. Ausztriába az EU-csatlakozása óta 40 milliárd dollár érkezett befektetésként, ami kétszerese a hazánkba tíz év alatt beérkezett működő tőkének. Ilyen nagyságú tőke az egész gazdaságnak lökést ad. Ekkora öszszegből már könynyen jut pénz szociálpolitikai kiadásokra is. A szlovák vállalkozókat tömörítő szervezet főtitkára kifejtette: a szlovák választások óta nemcsak belpolitikai, hanem gazdasági változások is végbementek, és ezek a változások új lehetőségeket teremtenek a vállalkozóknak. A főtitkár hangsúlyozta: a gazdaság is egy lehetőség arra, hogy távoltartsák azokat, akik a két országot egymás ellen akarják hangolni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.