Hazai sikerek a K-1 gálán

A.
1999. 11. 22. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látványos párharcokat és magyar győzelmeket hozott a hazánkban debütáló új küzdősport, a K-1 első versenye. A sikeres budapesti bemutatkozáshoz nagymértékben hozzájárult, hogy a vasárnap késő este befejeződött gálán a hét mérkőzésből négy összecsapáson a versenyzőknek nem volt szükségük a szabályok szerinti 5x3 perc kitöltésére, hamarabb eldöntötték, hogy közülük ki a jobb.A párharcok közül kiemelkedett a nehézsúlyúak derbije. Az est fénypontját jelentő csatában a közönség kedvence, Lechner Zsolt kiütéssel diadalmaskodott Danilo Capuzzi felett. A hatalmas erejű ütést követően az olasz egy teljes percig eszméletlenül feküdt a ring padlóján. A másik magyar nehézsúlyú, a különböző harcművészeti stílusokban világ- és Európa-bajnoki címet szerzett Varga Péter fellépése elmaradt, mert a jelenleg legjobbnak tartott magyar versenyző ukrán ellenfele a hóakadályok miatt nem érkezett meg. Az első hazai gálát a jövőben várhatóan továbbiak követik. Ám a magyar K-1-esek külföldi szerepléseket is terveznek, hogy minél hamarabb felzárkózzanak a világ élvonalához. Az eredmények: 68 kg: Shabhari (holland)–Oberfrank József pontozásos győzelem (3:0), 72: Vízi Attila– Lenghel (román) pontozásos győzelem (2:1), 75: Nagy Zsolt–Mrabet (holland) pontozásos győzelem (3:0), 85: Verginelli (olasz)–Kósa Gábor feladta a 2. menetben, 85 kg: Nieder-mayer Zsolt–Bruni (olasz) feladta a 2. menetben, 95 kg: Karacs Attila–de Jong (holland) feladta az 1. menetben, 100 kg: Lechner Zsolt–Capuzzi (olasz) K. O. a 3. menetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.