A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Hej, Haider!

1999. 11. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jörg Haider ellen tüntettek az elmúlt pénteken Bécsben. Jörg Haider ellen sűrűn szoktak tüntetni mostanában, ha nem is mindig felvonulással, transzparensekkel, néha csak indulatos újságcikkekkel, tévé- és rádiókommentárokkal, sarki falragaszokkal. Mit csinált ez a Jörg Haider, hogy ennyire nem szeretik? Szabadságpárt néven évekkel ezelőtt politikai szervezetet alapított, amely többek közt kijelentette: Ausztriának körülbelül elege van az országba beözönlő internacionalista menekültekből és bűnösökből, ez ugyanis az ő hazájuk, nem pedig menekültszálló, főképpen nem Chicago. Ezenkívül a multicégek gátlástalan terjeszkedésével is torkig van az osztrák ember – megfojtják a hazai ipart és kereskedelmet, földönfutóvá teszik Ausztria átlagemberét. Jörg Haider pártelnök ettől kezdve szélsőséges, nacionalista, fasiszta, rasszista, újnáci és a jó ég tudja, mi minden. Legalábbis ezt sugallja a multisajtó évek óta hat hasábon, teli torokból. Le a fajüldöző bitang Haiderral, pfúj! Ausztriában azonban nyitott szemű, értelmes emberek is élnek nagy számban, így történhetett meg a különös eset: a nemrégiben lezajlott parlamenti választásokon a „szélsőséges” szabadságpárt hatalmas sikert aratott, a második helyen végzett, jóval több, mint egymillió osztrák értett egyet Haider gondolataival (miáltal valószínűleg ők is fasisztákká lettek). Nem lehet kizárni, hogy a szabadságpártot is be kell venni a leendő kormánykoalícióba. Jézusmária! Atyavilág! A Haider-ellenzők ekkor kezdték szervezni a bécsi tüntetést. Haidernak nincs helye a kormányban, mert kirekesztő! – így szólt a legfőbb lózung. A pártelnök ezenközben fogta magát és – mint lelkes amatőr – elindult a híres New York-i maratoni futóversenyen. Annak ellenére, hogy az ottani zsidó közösségek tüntetést szerveztek Haider részvétele ellen. „Állítsátok meg a patkányt a hatalom felé való futásban!” – ez állt az egyik transzparensen. A „kirekesztő” Haidert azonban nem lehetett kirekeszteni a versenyből. Szép lelkesen végigfutotta a 42 195 méteres távot – miért is ne futotta volna végig? A demokrácia ilyen, uraim, mondta, erről önök szónokolnak a legtöbbet... Hát most pénteken Bécsben akarták kierekeszteni a szabadságpárt egymillió-kétszázezer emberét a kirekesztést ellenzők. A helyzet tehát bonyolult. Mondhatnám, röhejes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.