A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Helmeczy gyanúsított volt

1999. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helmeczy László, a Szabolcs Megyei Közgyűlés elnöke gyanúsítottkénti kihallgatását kezdeményezte 1997-ben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, mert álláspontja szerint a politikus érdekeltségébe tartozó Agro-City Rt. jogtalanul vett fel területfejlesztési támogatást – tudta meg a Napi Magyarország.A debreceni nyomozók egy öszszefoglaló jelentés tanúsága alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Tanács jogszabályellenesen döntött egyes támogatások odaítéléséről, többek között a Helmeczy László, a Szabolcs Megyei Közgyűlés újonnan megválasztott elnöke, országgyűlési képviselő és korábbi védence, Tárbály István érdekeltségébe tartozó Agro-City Mezőgazdasági Rt. támogatásáról. A rendőrök azt is megállapították, hogy a pályázaton nyert összeget is jogszabályellenesen használták fel. Az Agro-City Rt. a területfejlesztési tanács támogatásán túl jogosulatlanul vette igénybe a földművelésügyi minisztérium megyei hivatalának vissza nem térítendő támogatását. Az ügyben gyanúsítottként vonták felelősségre az Agro-City igazgatótanácsának elnökét, Helmeczy üzlettársának fiát. Az eset érdekessége, hogy Tárbály István fia Helmeczy Lászlót először saját ügyvédjeként jelölte meg, ám a rendőrség ezt a megbízatást semmisnek tekintette, mivel úgy ítélte meg: jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt Helmeczy gyanúsítottkénti kihallgatása indokolt. A nyomozók szerint okirati bizonyítékok támasztják alá, hogy a bűncselekményt Helmeczy elkövette. A rendőri feljegyzés lehetségesnek tartja, hogy privatizációs bűncselekmény útján jutott hozzá az ÁPV Rt.-től az Agro-City Rt.-hez a Helmeczy László tulajdonát képező Hextra Kft., a Tárbály család érdekeltségébe tartozó Timtex Kft. és a dombrádi Petőfi Mgtsz. A privatizációhoz a Postabank területi igazgatója, Szőke András nyújtott E-hitelt. Annak gyanúja is felmerült, hogy Zilahi József, a megyei közgyűlés nemrég elhunyt elnöke hivatali visszaélés, illetve hűtlen kezelés bűntettét követte el. Az erre vonatkozó alapos gyanút több tanú kihallgatási jegyzőkönyvében foglaltak alapozták meg. A debreceni rendőrök a kisvárdai ügyészség feljelentése nyomán kezdtek vizsgálatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.