Hobo az Új Színházban

Farkas Tímea
1999. 11. 24. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

József Attila alázatos szolgájaként a költő szavaival mondja el Földes László, Hobo az elmúlt nyolc esztendőben felhalmozott gondolatait, érzelmeit november 30-tól az Új Színház színpadán. Hobo első József Attila-estjével 1991-ben lépett a közönség elé. A Légy ostoba! című előadást több mint háromszáz alkalommal igényelte a nagyérdemű, ennek ellenére idén nyáron az előadó „eltemette”, hogy egy egészen újjal, a Milyen jó lenne nem ütni vissza cíművel álljon a nagyközönség elé. Az előadást Kiss Csaba rendezte, a zenét a volt Hobo Blues Band bőgöse, Hárs Viktor komponálta. Hobo meglepetéssorozata ezzel még korántsem ért véget, hiszen tegnap mutatta be saját könyvét, illetve annak megzenésített CD-változatát: a Csavargók tízparancsolatát. Műfajilag nem határolható be a könyv, melyet az 1988-as, első amerikai útja ihletett. Igazából csak két évvel ezelőtt kezdte papírra vetni a parancsolatok köré szerveződő gondolatait, érzéseit. A parancsolatok megzenésítésében a 1998-ban megszűnt Hobo Blues Band tagjai segédkeztek. Hobo pályafutásában szintén újdonság, hogy az idei évadtól az Új színház tagja. Nemcsak az említett József Attila előadói estjével lép a színpadra, hanem más produkciókban is láthatja a nagyérdemű, sőt darabot is ír majd színháza számára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.