A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Homokos tévé

1999. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

K ülönös dolog történt a jászfényszarui Samsung gyárban nemrég, én még ilyenről nem hallottam. Megjött a szokásos Samsung-szállítmány Dél-Koreából, a rakodók szépen egymás mellé rakták a sok érkező konténert, sorjáztak a ménkű pakkok, egyet-kettőt meg csak úgy rutinból felnyitottak. Erre mi történt? Az egyik konténerben a fuvarokmányban szereplő, tízmillió forintot érő kétszázhatvannégy színes Samsung televízió helyett három köbméter alföldi futóhomokot találtak. Miután a futóhomok köbmétere ebben a pillanatban nagyjából kétezer forint, ráadásul nem lehet befogni rajta a közszolgálati csatornákat, de még a kereskedelmi csatornákat sem, a szakértők szerint jelentős veszteség érte a céget, mármint a boldogtalan jászfényszarui kirendeltséget. Megjegyzem, az eddigi vizsgálat során mindössze annyi derült ki, hogy az Ázsiából a csepeli szabadkikö-tőbe került konténerekben eredetileg tényleg színes televíziók voltak, egészen addig, míg el nem lopták őket. A homokot azért töltötték a helyükre, hogy a súlyhiány ne tűnjön fel. Európában vagyunk. Vörös Csepelen. Nem lennék meglepve, ha Dél-Koreában mostantól homokosként aposztrofálnák az Európai Unióba igyekvő magyarságot. Csak azért, mert a csepeli szabadkikötő-ben jópofa tolvajok alföldi futóhomokot raknak a nagyképernyős Samsung vevőkészülékek helyére. Normális demokráciákban ilyenkor napirend előtti káromkodásra kerülne sor, oda-vissza szidni kezdené egymást minden létező párt. A csepeli polgármester pedig a szabadkikötő kapitányával és révkalauzával kart karba öltve beleugrana a Dunába. Itt azonban még döcög a demokrácia, se a vízbe nem ugrik senki, sem káromkodni nem kezd. Csak a fejlődésben visszamaradt bulvárlap kezd el idétlenül nyihogni a hír kapcsán. Mehehe, ellopták a televíziónkat... A jelenség egyébként túlmutat önmagán. Nemrégen teljes nemzet televízióját lopták el itt, helyette egyvégtében homokot szórnak a nézők szemébe. Ez kilóra ugyan megegyezik a készülékek súlyával, éppen csak fény nincs benne, meg hang. Meg értelem. Utóbbi egyébként nem Jászfényszarun (Csepelen) történt, ennél komplikáltabb az eset, ott ily regényes dolgok nem történnek. Arrafele csak készüléket lopnak...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.