Hortobágy bizakodhat

Jezsó Ákos
1999. 11. 16. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhatóan a hónap végén eldől, hogy a Hortobágy feliratkozik-e a világ legféltettebb és legértékesebbnek tűnő tájainak nevét tartalmazó listára. November 26-a és december 4-e között a marokkói Marrakesben tanácskozik ugyanis az UNESCO világörökség-bizottsága, amely valószínűleg a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) felvételéről is dönt. Szakértők szerint a HNP pályázatának elbírálását nem befolyásolta az Aradi Csaba, a nemzeti park igazgatója ellen a Környezetvédelmi Miniszté-riumban (KÖM) lefolytatott fegyelmi eljárás. Horváth József, a tárca sajtófőnöke lapunk kérdésére elmondta: a miniszté-rium eddig mindent megtett és a jövőben is mindent meg kíván tenni azért, hogy a Hortobágy az eredeti terv szerinti ütemezésben legyen része a világ örökségének. Mint ismeretes, jelenleg Magyarországot Hollókő, az Aggteleki-cseppkőbarlang, a budapesti Duna-part, illetve a Várhegy, valamint a pannonhalmi apátság épülettömbje képviseli a világ örökségét jelképező nemzetközi listán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.