A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Internetes képaukció a Kieselbach Galériában

Stépán Gábor
1999. 11. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kieselbach Galéria Magyarországon elsőként szervez internetes festményaukciót. A netes árverésen tíz kép kerül „enter” alá. Weiler Péter, az aukció projektmenedzserének tájékoztatása szerint kilenc képre lehet majd licitálni november 15-től november 28-ig az interneten.Egy képért real time-ban lehet versengeni – azaz a licitálás épp úgy zajlik majd a világhálón, mintha valaki jelen lenne az aukciós teremben. Ez utóbbi esetben azonban a licit csak megközelítőleg egy órán át tart. Ahhoz, hogy a licitálók beszállhassanak az árverésbe, csak regisztráltatni kell magukat (ehhez egy e-mail cím is szükséges). – Az internetes aukció azért is fontos, mert a világhálóhoz csatlakozók emelkedő száma megnöveli a műtárgypiac iránt érdeklődők számát is – vélekedik Kieselbach Tamás. Szerinte így egy egyszerű modemmel és internet-előfizetéssel olyan emberek is be tudnak kapcsolódni az árverésbe, akiket eddig a távolság, illetve az idő akadályozott meg az aktív részvételben. Kieselbach Tamás aukción eddig még soha nem szerepelt műveket vonultat fel. A szervező több neves festő művét is „indítja” az árverésen, így Berkes Antal Klotild paloták című képét (a kikiáltási ár 90 ezer forint), vagy például Rippl-Rónai József Zorka papája (a kikiáltási ár 40 ezer forint) című alkotását. A galéria stratégiája az, hogy a festmények kikiáltási árát alacsonyan indítja, ezzel is ösztönözve a licitálók vásárlási kedvét. Hivatalos végeredményt november 28-án hirdetnek, de a végleges vevőnek személyesen kell befáradnia a galériába, hogy ezzel is megakadályozzák az esetleges „stikliket”. A weben egyébként a nagy külföldi aukciósházak, így a Sotheby’s és a Christies is elképesztő eredményeket érnek el, az egész világon mintegy 2,5 millió tételt tekinthet meg 13 millió potenciális vásárló, mindezt 1500 kategóriában. Az aukció elérhetősége: www.kieselbach.hu honlapról, az origo portálról, illetve primecollections.com/kieselbach.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.