Izraeli vállalatok kiállítása

1999. 11. 30. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael Magyarországon címmel kiállítás nyílt tegnap Budapesten, a Hyatt Regency Hotelben. A december 2-ig nyitva tartó rendezvényen több mint ötven kiállító mutatja be termékeit az izraeli nagykövetség és az Anzata International szervezésében. A kiállítást Iláná Kápitolnik, az Anzata International Ltd. vezérigazgatója nyitotta meg, majd Joel Alon, Izrael magyarországi nagykövete köszöntötte a résztvevőket. Beszédében emlékeztetett arra, hogy a két ország kapcsolatai folyamatosan bővülnek, különösen a szabadkereskedelmi egyezmény életbe lépése óta, de ezek a kereskedelmi kapcsolatok még messze állnak a bennük rejlő lehetőségek határától. A nagykövet kijelentette: ez a kiállítás kiváló lehetőséget biztosít a meglévő gazdasági kapcsolatok bővítéséhez és újak létrejöttéhez egyaránt. Paár Róbert, a Gazdasági Minisztérium (GM) osztályvezetője kiemelte: a kiállítók megfelelő időpontban érkeztek Magyarországra, hiszen az ország a dinamikus gazdasági fejlődés időszakában van. Idén a magyar gazdaság gyorsabban fejlődött, mint a világgazdaság átlagosan. Az export növekszik, az infláció csökken, s emellett a költségvetési deficitet is sikerült szinten tartani. Magyarország csatlakozott az OECD-hez és a NATO-hoz, a folyamatos fejlődésnek köszönhetően pedig éveken belül az Európai Unió tagja lesz. A két ország gazdasági kapcsolatairól szólva Paár Róbert elmondta: az izraeli cégek eddig Magyarországon hozzávetőlegesen 920 millió dollárt fektettek be, ami Izrael gazdasági erejéhez képest igen figyelemre méltó. Schiffer János, Budapest főpolgármester-helyettese kijelentette: Budapest szerepe a régióban és a jövő gazdaságában kiemelkedő. Ezt ismerhették fel a kiállítás szervezői is, mikor a fővárosban adtak helyet a rendezvénynek. A szabadkereskedelmi megállapodás megkötése óta Schiffer János szerint egyre dinamikusabbak a két ország kapcsolatai, erre utal az is, hogy idei évben mintegy hatvanezer izraeli turista érkezett Budapestre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.