A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Járai Zsigmond marad

L. B.226MTI
1999. 11. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz és a kormány vezető köreiben felvetődött Martonyi János külügyminiszter esetleges jelölése a köztársasági elnöki posztra – értesült több forrásból a Napi Magyarország. Ugyanakkor ezen körök azt is hangsúlyozzák, hogy a koalíciós szerződés szerint a jövő év nyarán az FKGP tehet javaslatot az államfőjelölt személyére. – Martonyi János minden értékelés szerint kitűnő munkát végzett, mind hazai, mind külföldi partnerei elismerik tevékenységét – nyilatkozta lapunknak Borókai Gábor kormányszóvivő. Hozzátette: a miniszterelnöknek nincs szándékában változtatni a külügyminiszteri poszton. Lapunkat más forrásból arról tájékoztatták, hogy korábban, amikor felvetődött a közvetlen államfőválasztás lehetősége, kormányzati körökben mások mellett Martonyi János esetleges jelölése is szóba került. Orbán Viktor kormányfő tegnap Berlinben a Dow Jones gazdasági hírszolgálatnak adott nyilatkozatában azt mondta: még nem döntött arról, hogy átalakítja-e kormányát a 2000-re szóló költségvetés parlamenti elfogadása után. A miniszterelnök hozzátette: ha lesz is bármilyen kormányátalakítás, az nem érinti Járai Zsigmond pénzügyminiszter pozícióját. Orbán Viktor közölte: a magyarországi tőkepiacon minap elterjedt szóbeszédekkel ellentétben Járai nem adta be decemberi hatállyal lemondását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.