A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Javaslat VIP-ügyben

Tábori
1999. 11. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az ügyészségnek megküldendő nyomozati iratokban azt javasolja: szüntessék meg a Napi Magyarország, valamint az Élet és Irodalom című lapok újságírói ellen a postabankos VIP-lista nyilvánosságra hozatala miatt folyó eljárást, a büntethetőséget kizáró ok, a társadalomra való veszélyesség csekély foka miatt. Az ORFK indítványáról a Fővárosi Főügyészség dönt majd. Mint arról beszámoltunk, az ORFK döntött: vádemelési javaslatot tesz a Világgazdaság, az Élet és Irodalom, valamint a Napi Magyarország című lapok hat újságírója ellen banktitok megsértésének alapos gyanúja miatt. A VIP-lista ügyében az ORFK ma is folytatja az iratok ismertetését a gyanúsítottakkal, s csak ezt követően – a vádemelési javaslattal együtt – továbbítja azokat az ügyészségre. Ezzel a rendőrség augusztus 31-én elrendelt nyomozásának egyik részét zárja le. Tovább folyik a vizsgálat annak kiderítésére, ki szolgáltatott információkat a 320 különleges postabanki kedvezményben részesült személyről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.