A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kamara

1999. 11. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyű dolgom lesz, csak idézek. Már sok cikk jelent meg a kamarai törvény öt éve alatt, de a törvény által sújtottakat még senki sem hallgatta meg. Amíg a KISOSZ segítette az anyagbeszerzést, addig jó volt. Erre jött a kamara. Megalakulásáról egyetlen iparos sem tudott, csak az érkező csekkekből észleltük, hogy itt vannak. A törvény a kisipar segítségét ígérte, viszont öt év alatt nem tett mást, mint csekkeket küldött. Jöttek a csekkek! Az újságjukban fotót közöltek a kamara vezérkaráról, alatta a szöveg: Bajorországban vacsoráztunk... Ízlett a vacsora? Kisiparosokat ilyen megaláztatás csak a Rákosi-érában érte. Most annyi jogunk sincs, mint egy macskának, ha belecsíp a bolha. Orbán Viktor a tévében többször hangoztatta: tiszteli a polgári szabadságjogokat. Tisztelje is, ez a miénk, ne öljék meg a kisipart. Ezt a törvényt a megjelenése után sok ezren támadtuk, eredménytelenül. Az eltelt öt év bebizonyította, hogy a törvény rossz. Többségünk nem fizeti a tagdíjat. Olyan szervezet, mint a Gyáriparosok Szövetsége is állást foglalt: befizetett sokmilliós tagdíjat. A semmibe. A vonatkozó törvényt most decemberben talán módosítják. A kormány állást foglalt a kötelező kamarai tagság eltörléséről. Ez a minimum, de ezt a törvényt nem módosítani, hanem szétzúzni kéne a megalkotókkal egyetemben... Az idézet folytatódik: a kamarát a nyugati jogharmonizációra hivatkozva hozták létre – jaj, de szépen hangzik! Vagyis a kérdés megoldott – lenne. A kamara létszáma ma ötször-tízszer nagyobb, mint az Országgyűlésé. Kéne egy törvény, amely megsemmisíti ezt az egész borzalmat, és visszacsinál mindent úgy, ahogyan az régen működött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.