Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Karnyújtásnyira az olimpiától

S. N. Zs.
1999. 11. 09. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutazott Norvégiába, a világbajnokságot megelőző előkészületi tornára a női kézilabda-válogatott. A vb-re november 29. és december 12. között Norvégiában és Dániában kerül sor, s a mostani helyszíni szemle során Mocsai Lajos szövetségi kapitány csapata Franciaország, Lengyelország, Ausztria és Norvégia együttesével gyakorolhat.– Ez a torna csupán egy állomás a világbajnokság előtt, ezért az eredmények számomra nem olyan fontosak – mondta az indulás előtt Mocsai. – Minden nap komoly edzéseket tartok délelőtt, s a találkozókon csak taktikai feladatokat fogunk gyakorolni. A legutóbbi sikeres Eb után könnyű helyzetben van a válogatott, hiszen amennyiben Norvégia és Dánia a legjobb öt között végez, a magyar csapat mint Eb-bronzérmes már biztos olimpiai résztvevő. Persze a kapitány nem elégszik meg ennyivel. – Az olimpia természetesen nagyon fontos, a közvélemény talán még többre is értékeli, mint a világbajnokságot, de szakmailag egy sportágon belül ennél rangosabb esemény nincs – folytatta az agilis kapitány. – A játékosok többségének ez a két világesemény a két utolsó nagy lehetősége, így nem elégedhetnek meg annyival, hogy kiharcolják az olimpiai szereplés jogát. A norvégiai torna után november 20. és 22. között Bátaszéken, Faddon, Pakson és Szekszárdon rendeznek nagy nemzetközi viadalt, amelyen a magyar válogatott Csehországgal, Romániával és Macedóniával csap össze. Ezt követően, az elutazás előtti utolsó napokat Tatán tölti az együttes, ahol a tervek szerint Szlovákia legjobbjai ellen lép kétszer pályára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.